Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter dubbarna på en båttrailer

De dubbar på en båttrailer är de viktigaste komponenterna som håller de bakre hjulen på hjulnavet. Muttrarna skruvas på pinnbultarna. När muttrarna skärps, dubbarna dra hjulet i hjulnavet tills hjulet sitter fast. Över tiden kommer överdriven exponering för söt-eller saltvatten orsaka hjultapparna att rosta. Du kan ta bort och byta ut dubbar med en handhållen slägga och smörjolja på kort tid. Saker du behöver
Stoppklossar
rörtång
Jack
stödbenet
Gummiklubba
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet socket set
bungee rep
Skyddsglasögon
Handhållna slägga
körnare
Tänger
Smörjolja
New dubbar
Visa fler instruktioner

1

Parkera båttrailer på en plan yta. Betong är bättre än asfalt eller marken. Placera stoppklossar framför släpvagnens hjul och bakom släpvagnens hjul.
2

Använd en rörtång för att lossa muttrarna från hjulet som kräver stud ersättare. Jack sidan av båttrailer upp. Placera en pallbock under ramen. Sänk ner vagnen på stödbenet och lämna uttaget på plats.
3

Slutför bort muttrarna från hjulet. Dra av hjulet och placera den i närheten av arbetsområdet.
4

Dra bromstrumman rakt ut av bromsbackarna. Använd en gummiklubba om det behövs för att peka på bromstrumman bort av bromsbackarna. Placera bromstrumman nära arbetsområdet.
5

Använd ett Ratchet och uttag för att lossa och ta bort de två bromsok montering bultar från baksidan av bromsoket. Bänd bromsok utanför bromsrotorn med en skruvmejsel. Häng bromsoket till en av fjädringskomponenter bakom hjulnavet med ett bungee rep.
6

Dra bromsrotorn rakt av hjulnavet och placera den på marken.
7

Sätt skyddsglasögon på. Strike slutet av den brutna stud med en handhållen slägga tills tappen kommer ut ur den bakre delen av hjulnavet. Om bulten bryts av jäms med stud hålet, använd en körnare för att knacka tappen ur hålet. Dra dubben ur baksidan av hjulnavet med handen eller en tång.
8

Spray en generös mängd smörjolja på det nya reglarna och in i stud hålen. Installera den nya reglarna genom baksidan av hjulnavet. Matcha upp räfflorna på nya reglarna med spline spåren inne på bulten hål. Knacka huvudet av nya dubbar tills tapparna är helt monterade genom hålen.
9

Helt dra bultarna genom hålen genom att skruva åt muttrarna på bultarna. Dra åt muttrarna tills tappen slutar röra sig. När bultarna är helt igenom hålen, skruva muttrarna från pinnbultarna. Skjut bromstrumman tillbaka över bromsbackarna. Skjut hjulet över bromstrumman och skruva muttrarna på tätt.
10

Jack släpet upp och ta bort stödbenet. Sänk trailern till marken och ta bort domkraften. Avsluta skärpning alla muttrarna ner tätt med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104493.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.