Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vilken typ av bil behöver jag för att bogsera en båt?

Bilar har bara några få funktioner. De accelererar. De sakta ner. Och de vänder. Men inte varje bil kommer att göra dessa saker tillräckligt samtidigt som du drar en båt och trailer. I själva verket är det få bilar är tillräckliga för att säkert och effektivt bogsera en båt. De flesta är större stadsjeepar, med några få undantag i medelstora bilar kan bogsera småbåtar. Vikt

Idealt är vikten på fordonet bogsering tyngre än belastningen den är bogsering. Detta behöver inte vara fallet, men ett förhållande som gynnar en tyngre bogsera fordon är mycket föredragen. Om fordonet är för ljus, båten och trailern tenderar att driva runt. Det kommer att bli svårt att vända och sakta ner. Tunga fordon bör också ha en fast suspension. En fastare fjädring hjälper till att hålla bilen stabil medan den absorberar den extra vikten av båten och trailern.
Ström och Drivlina

Hästkrafter är inte det viktigaste kravet för bogsering. Vridmoment är den mest eftertraktade egenskap hos en bra bogsera motor. Skillnaden mellan vridmoment och hästkrafter ofta missförstås. Hästkrafter är ett mått på den maximala arbete en motor är kapabel att producera vid en given tidpunkt. Denna åtgärd omfattar generellt höga varvtal. Vridmoment är den maximala vridning eller rationell makt en motor kan utöva. Vridmoment är vad som behövs för att, till exempel, stannar på en kulle vid rött ljus, sedan Excelerate från en död stopp, samtidigt som du drar en släpvagn. Där makten utövas också frågor. Dragfordon är antingen bakhjulsdrift eller, helst, fyrhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Framhjulsdrift är alltför benägna att slira, särskilt med en ljusare front orsakad av lasten på en dragkrok.
Bromsar

Bromsar är av avgörande betydelse. Moderna bilar har all skivbromsar. Men, för att bogsera en båt och trailer, måste de ha tillräcklig yta och tillräckligt tryck för att stoppa en tyngre last. De måste också ha förmåga att svalna snabbt, eftersom varma bromsarna inte fungerar bra. Så måste kraftigt arbetade bromsarna kylas effektivt eller att de kommer att minska när de värme. Helst ska båtarna dras på släp som har släpvagnsbromsar. Släpvagnsbromsar använder bromsen signalen från bilen för att påverka bromsarna på släpet så bilen inte behöver ge all den bromskraft.
Bra dragfordon

Den Edmonds fordonsindustrin webbplats rankas bogsera fordon. Och medan de favoriter är lastbilar, listas ett antal bilar, alltför. Nissan Armada är Edmond: s högst rankade bil. Dessutom listas Dodge Durango, Ford Expedition, Chevy Suburban, Range Rover och Chrysler Pacifica. För lätta bogsering, ger Edmonds även en nick till Hyudai Elantra och Suburu Outback, vardera med bogsering kapacitet ca 3000 kg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104426.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.