Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Specifikationer för en Dynamite .32 marinmotor

The Dynamite .32 är en RC båt motor konstruerad för hög prestanda och racing bruk. Motorn är klassificerad som en inombordsmotor, eftersom det inte hänger över ryggen på en båt som utombordare marina motorer gör. Den MSRP för motorn är mellan $ 120 och $ 160. Motorspecifikationer

Dynamite .32 utnyttjar en tvåtakts design och den totala kolvdeplacement från motorn mäter 5,2 cc. Total uteffekt från motorn är 1,18 hästkrafter vid 28.000 rpm. Hålet efter stroke mäter 19 med 18,4 mm och den totala vikten på motorn är bara 350 gram, eller 0,77 £. Den motorcylinder typen använder en ABC konstruktion, vilket innebär att kolven är tillverkad av aluminium, en brons cylinderfoder och krom cylinderhylsans plätering. Förgasaren var en roterande typ design. Andra noterbara konstruktionskännetecken .32 Dynamite marinmotorer ingår ett vattenkylt huvud och en prestanda trimmad avgassystem.
Funktioner

.32 Dynamite motorn utformades för hög prestanda. ABC cylinderkonstruktion bidrar till att uppnå detta eftersom sådana cylinder konstruktioner tål högre värme trösklar innan ådra skador och högre hästkrafter nivå kan uppnås om bränsleblandningen och propeller storlek är korrekt kalibrerad. Dock är en längs sidan till ABC motorkonstruktion som motorn kan vara svårare att starta. Detta beror på cylinderväggarna är avsmalnande för lägre temperaturer tills de når normal arbetstemperatur, vid vilken tidpunkt de blir icke-avsmalnande. Andra RC motorer är ringed motorer, som använder en kolvring och är inte avsmalnande.
Underhåll och skötsel

Rekommenderat underhåll innefattar användning efter-run smörjolja att skydda motordelar från korrosion. Enligt Dynamite, "Den metanol som används i bränslet drar till sig fukt som kan orsaka corrsosion (särskilt till kullagren). Vi rekommenderar Blue Thunder Final Run, eftersom det är speciellt framtagen för att skydda din motor mellan användningarna." För att kunna använda den sista länsen smörjning, dränera allt bränsle ur tanken och bränsleledningar, inspektera motorn och bränslesystemet och följ anvisningarna på sista länsen behållarens etikett. Använd aldrig bränsle modellflygplan, eftersom detta kan skada motorn och göra garantin ogiltig. Använd bränslen som har en 20 procent nitro rating, eftersom detta hjälper till att säkerställa effekt, hållbarhet och bränsleekonomi. Den rekommenderade glödstiftet är en sport glödstift eller O'Donnell 1/10 racing glödstift. Eftersom motorn är vattenkyld, kör inte motorn under en längre tid utanför vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104046.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.