Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur att leva ombord på en segelbåt

tanken på att leva på en segelbåt är ofta över-romantiserade. Om du tar dig tid att planera ditt drag ombord, är det möjligt att spendera mindre än du skulle som ett land styrstreck i en lägenhet. Du har också fördelen av att ta ditt hem med dig när du flyttar, plus att du kan verkligen få alla sekretess som du önskar. Saker du behöver
Segling böcker
Kopia av din statens båtliv manuell
Visa fler instruktioner
1

forskning för att avgöra vilken typ av båt bäst passar dina behov. Hur stor båt behöver du? Titta in lokala förordningar och lagar som påverkar levande aboards? Plocka upp några böcker om segling att bekanta dig med olika fartyg klasser och jargong. Också få en kopia av din statens båtliv manual.
2

Lär dig att segla. Hitta en lokal segling klubb eller skola och ta klasser. Nätverk med människor som äger båtar och frivilligt vara besättning. Läs böcker om segling och bli bekväm segling innan du köper en båt och segla solo. De flesta stater kräver att du tar en kurs båtliv säkerhet om din segelbåt har en motor.
3

Minska antalet ägodelar du äger, som hytter för de flesta segelbåtar är inte mycket rymliga. Chansen finns att du inte kommer att kunna passa allt i ditt hus /lägenhet i en segelbåt. Gå igenom alla dina ägodelar en bestämmer vad saker är absolut nödvändiga eller har stort affektionsvärde. Tänk att ha en loppmarknad. Du kan också hyra en lagringsenhet. Det kan vara dyrt och många levande aboards (särskilt pensionärer) skulle ha ersatt allt i lagringsenheten för den summa pengar de spenderat på att lagra sina onödiga ägodelar.
4

Hitta en småbåtshamn där till parkera din båt som passar dina behov. Inte alla marinor att levande-aboards. I de flesta fall kommer du att behöva prata med personalen vid marinan. Fråga dem om hur mycket slip avgiften är och vilka bekvämligheter finns tillgängliga. Dessutom, se till att halka är stor nog och tillräckligt djupt vatten för din båt. Om du är en ljus sovhytt, gå ut på hamnen för att se hur mycket båtarna flyttar runt, även, stort vaknar skapad av en färja för att göra det svårt att sova, så försök att hitta en småbåtshamn som är "skyddad". Om det redan finns människor som lever på sina båtar, fråga dem hur de vill det och hur länge de har varit där.
5

Köp din segelbåt. Du kan köpa en nyare båt eller kolla platsannonser eller webbplatser som eBay.com. När du letar efter en segelbåt för att leva på, anser man inte mindre än 25 meter lång, har ett kök (kök), har ett huvud (badrum), har en dusch eller ett tillräckligt stort huvud som man kunde installeras. Om du planerar att mestadels hålla din båt i marinan eller bara dag segla, spelar detta inte så mycket om din hamnen finns duschar och toaletter finns.
6

Gör nödvändiga reparationer och förbättringar. Om du köpt en nyare båt med moderna funktioner, kan denna process vara kort. Överväga att installera solpaneler, vindkraftverk eller andra elproducerande enhet om din valda småbåtshamn inte har elkraft lättillgänglig. Du kan behöva få botten av målade båten om det är en begagnad båt. Kontrollera och byt eventuella tyg som visar tecken på mögel. Du kan behöva byta stoppning i V-bädd (framför hytten där du ska sova). Har båten helt inställd för dina behov innan du slår nycklarna till din gamla plats över.
7

Flytta in, skeppare. Om du inte kan få post levererad till din småbåtshamn, har det skickats någonstans. När du flyttar dina saker ombord, försöka balansera ut vikten så du båt är inte sned i halka. Om du har extra saker som inte får plats i din båt, fråga om att hyra en docka box. De flesta större småbåtshamn har förvaringslådor för uthyrning, eller i vissa fall, kan du installera din egen. Du är redo att njuta av ett liv vattenlevande ombord din nya båt. Även om du blir ett land styrstreck igen, bör din tid ombord förse dig med massor av god sjöman historier att berätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104023.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.