Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur docka med en singel Utombordsmotor

Utombordsmotorer hänga utanför skrovet på en båt och sväng höger och vänster för att ge styrning. De enklaste utombordsmotorer styrs av en båtägare sitter på baksidan av båten, driver motorn från vänster till höger med en metall arm, då gasregleringsspjället för motorn är vanligtvis monterad direkt på armen. Större båtar har i allmänhet en ratt på framsidan. I båda fallen är smidig dockning ett enkelt trick att lära. Instruktioner
1

Börja närmar sig dockan i vinkel med din motor på tomgång i framåtväxel.
2

Flytta motorn till neutralläge och vrid loss den från bryggan. Kontrollerna är antingen på instrumentbrädan eller utombordaren s styrarmen. När du gör detta, kommer din båt att börja rada upp med dockan och bromsa.
3

Förvandla din utombordsmotor så att propellern står så långt in mot kajen som motorfästet tillåter, och samtidigt hålla den i neutralläge. Näsan av båten kommer att gira mot kajen och båten kommer att dämpas ytterligare.
4

Skift din motor i backen och ge den lite gas. Detta kommer att bromsa båten ned dramatiskt och börja föra den bakre änden runt för att rada upp med dockan. I båtens rörelse kan tyckas oberäkneligt för passagerare, be dem att inte försöka greppa dockning när du närmar
5

Shift tillbaka till neutralläge när motorn fortfarande pekade mot kajen.. Vänta tills båten har nästan slutat att göra detta. Din båt ska komma till ett stopp som sitter parallellt med och tätt mot kajen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103340.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.