Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Problem med On-board Batteriladdare

Överhettning är sällsynt, men ombord batteriladdare får het när den används och bör förvaras i ett svalt, värme-reglerade plats. Montering laddaren på en vägg, med massor av luftflöde och avstånd från andra ombord komponenter, såsom batterier, rekommenderas för att förhindra överhettning. Koppla batterierna när det är fulladdat, även om din manual stater du kan lämna dem laddning. Överhettning

flesta ombord batteriladdare har sin egen värme-reglering enhet: en internaliserad datachip som stoppar aggregatet från att nå temperaturer som kan anses överdriven eller farliga. Montering en batteriladdare i förvaringsfacket på en båt där batterierna bor kan orsaka problem om laddaren värms upp under användning och datachip misslyckas, men detta är sällsynt.
Overcharging

Lämnar batterierna ansluten till den inbyggda laddaren är ett misstag. Koppla dem varje gång de är fulladdade. Lämnar batterierna inkopplad ständigt minskar deras prestanda dramatiskt och kunde lämna dig strandsatta. Överladdning får batterisyra att koka torrt. Toppa batterierna upp för en timme eller så innan du använder dem om de inte har varit i bruk under en tid men aldrig lämna dem på natten. Använd batterier med float och underhåll för minskad emission av överladdning.
Effektförlust

Även om detta inte skulle ske tidigt i livet av en ombord batteri, kan strömavbrott vara ett problem. Tyvärr, när en batteriladdare inte åter ladda batterierna tillräckligt, finns det bara ett alternativ: att köpa nya, högkvalitativa ersättningar av antingen batterier eller laddare. Testa din laddare med olika (fullt fungerande) batterier för att undvika kostsamt byte av fel enhet. Addera Underskattad, inkompatibla laddare

Köpa en underskattad laddare förlänger laddningen bearbeta och potentiellt orsaka fel. Den inbyggda överladdningsskydd krets kan hjälpa till att sänka risken för dessa problem uppstår, men kan resultera i en avstängning, vilket är obekvämt. En oförenliga laddare kommer att lägga till dina problem. Den måste matcha den typ av batteri som du använder. Moderna laddare kan ladda olika batterier, såsom gel-cell, bly-syra, översvämmad eller förseglade, underhållsfria batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104025.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.