Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort ett Lower Unit

Det finns flera skäl en båtägare, eller mekaniker, måste ta bort den nedre enheten. Reparera eller ersätta färskvatten impeller eller inspektion och smörjning av kugghjul är bara ett par vanliga orsaker att behöva ta den lägre enheten. Den undre enheten är den term som ges till den nedre halvan av drivenheten placerad på den nedre halvan av den enhet, som är belägen under motorns huvudet på en utombordare. Det är ibland skjuter ut från akterspegeln (bakväggen) med motorn i motorrummet på en drevet. Saker du behöver
lång hals skruvmejslar (Philips och platt) katalog Transparent burk eller oljetråget
Prop mutter verktyg
nåltång
3/8, 7/16, 5/8 Och 9/16 tum hylsor och skiftnyckel
9/16 utrustar skiftnyckel
Växellådsolja
Vice grepp och bänk (om frekvensomriktaren eller utombordare är inte på båten) katalog värmepistol eller gasolbrännare

Visa fler instruktioner
1

Placera outdrive eller hela utombordaren i vice grepp och fäst den till en arbetsbänk område om det inte sitter kvar i båten. Om drivenheten är fortfarande fäst vid båten släppa enheten i lägsta läget.
2

Skruva dropp stick skruven från toppen av drivenheten och ta bort avtappningspluggen från botten av den undre enheten med en skruvmejsel. Låt oljan rinna ur enheten. Samla upp oljan i en genomskinlig burk så att du kan se olja, eller i ett oljetråg. Undersök oljan för missfärgning, mjölkaktigt utseende, eller grus:. Allt tyder på ett behov av att reparera sälar som håller vattnet från att komma in i oljan
3

Håll skruvar, bultar och andra delar avlägsnats från den undre enheten säker plats på sidan, i ordningsföljd så att du vet vad för att ersätta dem när de ställer den undre enheten igen.
4 p Om enheten är ansluten till en arbetsbänk, vrid det upp och ned. Om det är på båten, lyft utvändig drivenhet till det högsta läget så att du kan komma åt skruvarna undertill lättare.
5

Avlägsna prop om det fortfarande är på genom att skruva ur prop mutter på mitten av prop med en prop mutter verktyg. Lyft låsfliken med en nål tång, eller den nedre spetsiga änden av prop mutter verktyg. Dra prop bort av propelleraxeln och plats på en säker plats.
6

Ta bort den runda anoden skivan metall ligger direkt ovanför propelleraxeln genom att skruva loss bulten och släppa skivan ut på enheten.
7

Använd 5/8ths och 9/16th hylsor och hylsnyckel för att ta bort skruvarna ovanför propelleraxeln som fäster den undre enheten till den övre drivenheten. Om de är laddade med kalcium från vatten korrosion, blötlägg dem i olja, eller använd en värmepistol eller gasolbrännare för att värma upp dem tillräckligt för att lossa kalkavlagringar så att du kan ta bort dem.
8

Ta bort två 9/16th bultarna på vardera sidan av toppen av den förbindande plattformen mellan den övre och nedre enhet med en 9/16 växel skiftnyckel.
9

Slide den undre enheten bort av anslutningsstiften på övre enheten. Om de två delarna sitter ihop med korrosion knacka dem med en hammare för att lossa bindningen, eller för mer allvarliga fall, värme med en fackla eller värmepistol och låt svalna. Den expanderande och sammandragande från värme och kyla processen kommer att hjälpa till att bryta förseglingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103339.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.