Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Docka med utombordsmotor

Utombordsmotorer hänger från den bakre änden av båtskrov och svänga runt för att ge båtar en snäv vändradie. De kan hittas på båtar i många olika storlekar, från små enkla sjön båtar till stora motorbåtar och yachter. Mindre båtar avstå ofta med en ratt och har föraren sitta i ryggen och peka motorn för hand, stora motorbåtar brukar ha en cockpit med en full uppsättning av kontroller och rattar. I båda fallen är det lätt att lära sig hur smidigt att docka med en utombordsmotor. Instruktioner
1

Börja närmar sig bryggan på en vinkel, med båten rör sig snabbt nog så att du kan manövrera enkelt, det finns ingen anledning att skynda sig inåt eller att ta båten till ett stopp långt från kajen .
2

Släpp gasreglaget och låt motorn gå på en död tomgång medan den fortfarande satt i "Forward".
3

Skift utombordaren i neutralläge och svänga motorn runt så att propeller pekar bort från kajen. Din båt kommer att börja rada upp parallellt med dockan som den saktar ner.
4

Förvandla din utombordare så att propeller poäng så långt in mot kajen som sitt fäste tillåter, samtidigt som motorn i neutral. Detta kommer att göra den främre änden av båten gunga kraftigt mot kajen.
5

Förändring i backen och ge motorn lite gaspådrag som din front närmar sig bryggan. Detta kommer att sakta ned kraftigt samtidigt som du drar den bakre änden av båten i linje med den främre änden, parallellt och ombonad till bryggan.
6

Shift tillbaka till neutralläge när båten kommer till ett stopp vid dockan. Båten bör upprätta och stannar prydligt mot bryggan. Du kan behöva för att utöva denna ett par gånger innan du lär dig att stoppa båten utan antingen stöta bryggan eller stoppa en fot eller två borta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103338.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.