Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en förgasare på en båt

När en båtmotor börjar svika en trolig gärningsman är förgasaren. Bensin är notoriskt instabil och bygger upp tills det nästan kväver motorn helst gasreglaget tillämpas. Fastställande gummerat upp float skålar eller igensatta munstycken kommer att spara mycket pengar på underhåll och avgifter reparation. Saker du behöver: äldre trasa /handduk
ren handduk
Skruvmejsel
Förgasare ombyggnadssats för ditt märke och modell av motorn eller reservdelar för individuella problem.
Aerosol förgasare renare
Air kompressor (tillval) katalog tunn mejsel eller metall stans och hammare
Gummiproppar
Marine grade tätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut en gammal trasa under bränsleledningen att fånga några droppar eller spill. Lossa alla ledningar och ta bort förgasaren. Ta bort skruvarna som förbinder förgasaren till grenröret. I ett skruvstäd grepp
2

Place förgasare. Ta bort de fyra skruvarna (två på varje sida) på toppen av aggregatet (insugningsröret) som blockerar luftintag till jets. Också ta bort alla skruvar från de fyra hörnen av grenröret. Se till att din skruvmejsel är en exakt matchning till huvudet storlek på skruvarna eller kommer det att skada huvudet och kan orsaka läckage problem.
3

bort grenröret på förgasaren och den gamla packningen försegla från öppningen. Ställ upp och alla skruvar åt sidan på en ren handduk. Ta bort float bowl. Kontrollera inloppsnålen på flottörventilen och satt på ren handduk. Byt kanyl om det finns spår på den. Ett spår på inloppet nålen kommer att minska nivån av bränsle i alla lägen. När du köper en nål så att du får en komplett uppsättning med sätet. Ta med din make, modell och serienummer med dig att jämföra delar och se till att du får den rätta.
4

Kontrollera flottören skål för all vätska. Bränsle i skålen betyder det läcker och orsakar att nålen stanna nere och häll överskottsbränsle i. Förgasare återuppbygga barnen oftast har en ny flottör skål ingår. Om din inte, eller om du inte har en Ombyggnadssatsen, köpa en ny flottör skål.
5

Fäst den lilla röda droppen som kommer med aerosol förgasare renare och spraya i de avsnitt i förgasaren interiör. Blås igenom alla kamrarna vid ca 20 psi tryck till ordentligt rensa ut skräp. Detta steg är nödvändigt för ett professionellt jobb som inte misslyckas efter några användningar.
6 p Om din förgasare har en eller två gummipluggar, använd en tunn skruvmejsel eller liten punsch och en hammare för att kila dem ut ur öppningen (er). Sätt i sugrör av förgasaren renare och spraya de innersta kamrarna annars missas av normal rengöring. Blås luft från kompressorn, om du har en, genom rören samt och sedan ersätta pluggen med en ny gummipropp. Använd ett marint kvalitet tätningsmedel för att säkerställa en fullständig tätning. Kör plug in så långt det går.
7

ihop insidan av förgasaren. Vid montering av flottören se till att den är i nivå med undersidan av enheten. Byt ut grenrörspackning med en ny bit och ersätta grenröret ovanpå förgasaren. Kontrollera jet skruvar är åtdragna. Lösa skruvar införa luft i strålarna och orsaka flöde problem. Byt på motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103731.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.