Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar Airmar P66 Givare

Den Airmar P66 givaren är en Akterspegelsmonterade bit av elektronik monterad så att den är i vattnet. Givaren skjuter ljudvågor i vattnet, hämtar ljudvågorna och överför informationen till Fishfinder eller ekolod huvudet. För mer avancerade instrument, kommer Airmar P66 också i en annan konfiguration som också mäter hastighet och vattentemperatur. Även om det senare är något större, är monteringsförfarandet för båda samma. Saker du behöver
Maskeringstejp
Drillbit ställa
Skruvdragare
Marine silikontätningsmedel
stjärnskruvmejsel
Rak kant
Visa fler instruktioner

1

Leta upp en lämplig plats för montering av givaren. Montera givaren där det kommer att vara på nedsidan av propellern läge, tillräckligt långt bort från propellern för att undvika kavitation bubblor. Placera inte nära att lyfta stråk. Tejpa Airmar P66 monteringsmallen på akterspegeln på plats som valts för montering. Se till att pilen längst ned i mallen i linje med botten på akterspegeln.
2

Wrap flera lager maskeringstejp runt en 9/64-inch borr, 7/8-inch från dricks. Sätt i skaftet hos borrkronan i chucken av en skruvdragare och dra åt chucken. Borra tre hål vid de punkter som anges på mallen, stannar vid tejp på borren. Ta bort mallen.
3

Applicera marint silikon på gängorna på de 3, 1 1/2-tums självgängande skruvar. Slip varje skruv genom en slits i monteringskonsolen och tråd in i en av de motsvarande styrhålen i akterspegeln. Dra inte åt skruvarna.
4

Öppna behålla locket på fästet genom att trycka den och vrida den nedåt. Skjut pivot inlägg av givarhöljet i hålen i fästet. Tryck nedåt på de svängbara inlägg tills de snäpper på plats. Rotera givarhöljet nedåt tills det klickar på plats. Stäng kvarhållande locket genom att vrida den uppåt tills den låses.
5

Justera fästet genom att skjuta den uppåt eller nedåt, så den nedre hörnet av givaren närmast båtens mittlinje sträcker 1 /8-tums under botten av akterspegeln. Dra åt skruvarna på fästet ordentligt med en stjärnskruvmejsel.
6

Slip monteringsöronen av ämnet, eller hastighetsgivaren förekommande fall, i spåren i slutet av omvandlaren. Fäst tom eller hastighetssensorn till givarhöljet genom att trä två, # 6 5/8-tums lång självgängande skruvar genom monteringshålen och in givarhöljet. Dra åt skruvarna med en stjärnskruvmejsel.
7

Borra ett hål genom akterspegeln, ovanför vattenlinjen och direkt ovanför givaren som kommer att rymma slutet av givarkabeln.
8

Rita en linje med en penna med en rak kant som guide, mellan centra för givaren och centrum av hålet för givarkabeln. Ställ den böjda delen av kabelklämmor över pennan linjen, samma avstånd mellan varandra, givaren och givarkabeln hål. Sätt pennan i monteringshålet i kabelklämma och göra blyertsmarkeringar på akterspegeln för pilot hål.
9

Håll kabeln täcker över hålet i skrovet. Slip rita in var och en av hålen och markera en plats för en pilot hål.
10

Wrap flera lager av tejp runt en 1/8-tums borr, 3/8-tums från spetsen på bit. Sätt lite i chucken på en skruvdragare. Borra ett hål i varje av de fyra blyertsmarkeringar, stannar vid tejp.
11

Led givarkabeln genom hålet i skrovet. Slip kurvan delen av kabelklämman över kabeln. Täck gängorna på en # 6, 1/2-tums självgängande skruv med marint silikon, glida genom hålet i kabelklämma och trä den i testhålet. Se till att det finns ungefär 3-inches av slack mellan kabelklämma och givaren. Dra åt skruven. Upprepa för den andra klämman, utan slack mellan den första och den andra klämman.
12

Fyll hålet för givarkabeln hålet med marint silikon. Täck gängorna på de # 6 självborrande skruvar med marint silikon. Skjut en skruv genom varje hål i kabeln locket. Trä varje skruv i en pilot hål, och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Fylla området mellan givaren och kabeln lock med marint silikon.
13

Led givarkabeln genom båten garantera att det inte kommer i närheten av elektriska ledningar eller komponenter, högtalare eller högtalare tråd, brandsläckare eller något annat som är magnetisk eller kan skapa ett magnetfält. Magnetfält kring givarkabeln kan orsaka felaktiga avläsningar. Anslut givarkabeln till baksidan av Fishfinder eller ekolod, slutföra installationen av Airmar P66 givaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104706.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.