Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 5,7-liters MerCruiser

Din 5,7-liters MerCruiser motor behöver särskild vård och underhåll innan du lägger undan båten för vintern. Vatten dras in i motorn genom pumphjulet och används för att kyla motorn under användning. Detta vatten stannar i motorn och måste tömmas för att förhindra frysning. Om vattnet är kvar i motorn, kan vattnet expandera och spräcka motorblocket. De varor du behöver kan köpas hos din lokala båt butik, och processen kan slutföras dig i ungefär en timme. Saker du behöver
Wrench in
Outdrive muffar
trädgårdsslang
Imma olja
Visa fler instruktioner
1

Anslut outdrive muffar till en trädgårdsslang. Installera outdrive muffar på outdrive så att kåporna täcker öppningarna på vardera sida av outdrive.
2

Tag bort motorkåpan och lossa muttern som håller fast gnistfångaren till förgasaren med en skiftnyckel . Den gnistfångaren är en rund luftfilter som monteras direkt på den övre delen av förgasaren.
3

aktivera vattnet att nå de outdrive muffar.
4

Starta motorn och låt den gå på tomgång. Spraya imma olja direkt in i förgasaren tills motorn stannar. Sätt tillbaka gnistfångaren och dra åt muttern med skiftnyckel.
5

Stäng av vattnet och ta bort outdrive muffar från outdrive.
6

bort dränerings bultarna på botten av motorblocket med en skiftnyckel. Se din bruksanvisning för platser avlopp bult som olika modell-års motorer har dem på olika platser. Låt vattnet tömmas ur motorblocket innan du installerar om avloppet skruvarna och dra åt dem med skiftnyckeln.
7

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103904.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.