Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar bränslefilter i en Lexus LS400

Lexus LS400 har ett bränslefilter som är ansvarig för att hålla sediment och partiklar ur bränslesystemet. Gas kan vara full av alla typer av sediment och partiklar och bränslefiltret behövs för att fånga dessa föroreningar innan gasen når bränslespridare. När gasen når bränslefiltret, gas stammar genom fibered filtret inuti bränslefiltret bostäder. Fibrerna fälla föroreningar och frigör ren gas till bränsleinsprutarna. Bränslefiltret för Lexus LS400 behöver ersättas mellan 40.000 och 50.000 miles. Saker du behöver
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet uttag
Droppkar
Metric obestämd skiftnycklar
Nytt bränslefilter - del # 23.300-50.020
Visa fler instruktioner
1

Park Lexus LS400 i ett ventilerat område som utanför. Promenera till den bakre delen av bilen och ta bort tanklocket.
2

Titta under förarsidan av Lexus nära framsidan av förarsidans bakre däck och leta reda på bränslefiltret. I bränslefiltret är nära förarsidans ram av bilen. Det finns också en säkerhetsvakt under bränslefiltret.
3

Avlägsna skruvarna från säkerhetsskyddet med 3/8-tums enhet ratchet och en 3/8-tums enhet socket. Dra säkerhetsskyddet ner och placera den till sidan av bilen.
4

Placera droppskålen under bränslefiltret. Sedan placera en fast nyckel på en av de nötter som är byggt på bränslefiltret. Vrid muttern bränsleledningen med en annan skiftnyckel moturs för att lossa och ta bort bränsleledningen från bränslefiltret medan du håller den andra nyckeln som en back-up. Gör detta för båda bränsleledningarna. Dra bränsleledningarna från bränslefiltret.
5

Ta bort de två små muttrar från bränslefiltret fästet med 3/8-tums enhet ratchet och en socket. Dra sedan bränslefiltret ur hållaren och lägg den i droppskålen.
6

Sätt det nya bränslefiltret i hållaren med flödet pilen pekar mot framsidan av Lexus LS400. Flödet pilen är stämplat på sidan av bränslefiltret. Fästet tillbaka över bränslefiltret och skruva de två muttrarna tillbaka på
7

position. Dra åt muttrarna ner snäva med Ratchet och uttag.
8

Skruv båda bränsleledningarna i bränslefiltret hamnar. Dra åt muttrarna bränsleledningen med fast nyckel samtidigt som du håller bränslefiltret muttrarna med en annan fast nyckel som en back-up. När bränsleledningarna är täta, skjut spillbacken ut från under Lexus LS400.
9

Vrid nyckeln till " On &Quot; position i fem sekunder och sedan backa. Gör detta tre gånger i rad. Dra runt motorn på fjärde sekelskiftet tändningen. Denna process kallas priming bränslefiltret med gas. När motorn är igång, inspektera bränslefiltret för eventuella läckor. Sedan, stäng av motorn.
10

Placera säkerhetsskyddet tillbaka över bränslefiltret och skruva åt muttrarna på. Dra åt muttrarna ner tätt med 3/8-tums enhet Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102431.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.