Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ändrar jag Gas Filter på GM Pickup?

Byta gasfilter av en GM pickup är ett jobb som kan göras på bara några minuter. GM raden av pickup lastbilar inkluderar Chevrolet och GMC modeller. GM pickup linje använder ett gasfilter som sitter under förarens sida av fordonet, som löper längs bränsleskenan att skydda bränsleledningen. Du kan ändra gasen filtrera själv, vilket sparar tid och pengar det skulle ta att ha en mekaniker byta filtret för dig. Saker du behöver
skruvnyckel
Töm behållaren
Shop trasa
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från lastbilen batteri med en skiftnyckel innan du försöker ändra gasfilter. Flytta den negativa batterikabeln ur vägen, så att den inte rör vid några metalldelar.
2

Ta bort locket från bensintanken för att avlasta trycket på tanken. Hitta metallen regulatorn bränsletrycket under förarsidan av lastbilen på bränsleledningen, intill järnvägen.
3

Lufta kvarvarande bränsletryck från bränsleledningen, haka för hand blöda slangen som leder in i tryckregulatorn och placera den i en tom behållare för att fånga upp eventuellt överskott av bränsle. Vrid motorn motorn över ett par gånger för att lindra eventuella kvarvarande bränsletryck.
4

Återkoppla bränsleledningen till tryckregulatorn för hand. Lokalisera gasfilter på bränsleledningen bredvid tryckregulator och använd en butik trasa för att rengöra runt anslutningarna till filtret.
5

bort beslagen bränsleledningarna från gasfilter, med öppen slutet skiftnycklar att lossa kopplingar och försiktigt dra rördelar bort från filtret. Skjut gasen filtrera ut metallkonsolen för hand och kasta filtret.
6

Placera den nya gasen filtret i hållaren under lastbilen och ta bort plasten lock i båda ändarna av filtret. Fäst beslagen bränsleledningen till filtret med obestämd skiftnycklar tills rördelar ordentligt.
7

Dra åt locket på bensintanken. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln till batteriet för GM pickup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102454.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.