Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1992 Dodge Caravan 3-liters

Den 1992 Dodge Caravan minivan presenterade en 3,0-liters motor med en tändning på 12 grader. Du bör regelbundet kolla tändinställningen på din minivan eftersom tidpunkten kan kastas ut från daglig körning. Tändningen styr när gnistan av motorn kommer att inträffa och starta upp den. Du kan kontrollera och justera tändningen med några verktyg mekaniska färdigheter, men var försiktig när du arbetar på din motor. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på din minibuss och Stäng av alla tillbehör och utrustning.
2

Avsluta minibuss och Blockera hjulen. Engagera nödbromsen, slå på motorn och ta med den till en tomgång på 750 rpm.
3

lämna fordonet med nödbroms fullt engagerade och öppna huven. Engagera uppvärmning rusvarvtalet option på drivlinan styrmodulen ligger intill motorn.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och sedan placera den svarta klämman på den negativa polen. Anslut klämmorna stroboskop på den nr 1 tändstiftet.
5

Shine tidpunkten ljus vid inställningsmärkena på remskivan och motorn. Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Avlägsna stroboskop och återställa motorn till normal varvtal om det redan står 12 grader. Om den inte gör det, gå vidare till nästa steg.
6

Leta distributören låsning bult, vilket borde vara vid basen av distributören bostäder. Lossa bulten med en skiftnyckel och koppla bort vakuumslangen från distributören bostäder. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar.
7

Vrid fördelaren för hand och anpassa den till 12 grader. Om du vill justera den till en annan tändning tid, vara noga med att inte avvika alltför långt från fabriken rekommendation.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Dra distributören lock-down bolt med en skiftnyckel. Ta tidpunkten ljuset från remskivan, tändstift och batteri. Ta bort startkablarna från förgasaren switch.
9

Frikoppla uppvärmning rusvarvtal, stäng huven, stäng av motorn och ta bort stoppklossar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102664.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.