Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Dodge Diesel bränslefilter

Dodge skapat en flotta av lastbilar som är utrustade med dieselmotorer. Dessa dieselmotorer har en diesel filter som fångar sediment och föroreningar från diesel inuti bränslefiltret. Den diesel pumpas ut ur bränsletanken och strömmar in i bränslefiltret. Bränslefiltret sedan fällor och håller sediment och föroreningar. Den rena diesel fortsätter sedan till bränsleinsprutarna. Bränsleinsprutarna kommer sedan betala ut ren diesel i hela motorn. Saker du behöver
Diesel fånga pan
1/2-tums spärrnyckel
Socket, 1 1/8-tums
Nytt bränslefilter
Fresh diesel
Show Fler Instruktioner
1

Park Dodge diesel lastbil i ett ventilerat utrymme och öppna huven.
2

Leta dieselbränslefiltret nära förarsidan brandvägg. Placera pannan diesel fångsten under avloppsslangen som är kopplad till botten av dieselbränsle filterhuset.
3

Vrid ventilen dräneringsslangen och låt all diesel flödet av dieselbränslet filterhuset. Stäng sedan ventilen.
4

Ta bort övre locket på dieselbränsle filterhuset med 1/2-tums enhet ratchet och 1 1/8-tums uttaget. Vrid locket moturs för att lossa och ta bort det.
5

Dra locket uppåt ur bränslefiltret bostäder. Ta tag i bränslefiltret med händerna och dra bort locket.
6

in den nya bränslefiltret på botten av bränslefiltret bostäder lock. Fyll sedan huset bränslefiltret upp med färsk diesel. Var noga med att fylla huset helt upp med diesel för att förhindra luft från att komma in i bränslesystemet.
7

Sätt tillbaka locket på bränslefiltret hölje och skruva fast den ordentligt. Dra åt locket ned tätt med Ratchet och uttag. Dra inte. Avlägsna diesel fånga pan ur motorn området.
8

Vrid tändningsnyckeln på i 15 sekunder innan startförsök. Sedan, starta motorn och låt den gå i ca 30 sekunder. Stäng av motorn och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102432.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.