Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en 1996 Jeep Cherokee bränslefilter

Bränslefiltret på en 1996 Jeep Cherokee är en nödvändig komponent i bränslesystemet. Om bränslefiltret blir igensatt, kan det förhindra att motorn startar. Det är därför att Jeep Cherokee tillverkaren rekommenderar att bränslefiltret bytas vid vissa körsträcka mellanrum. Du kan hitta körsträcka mellanrum för att byta bränslefilter i din Jeep Cherokee bruksanvisning. Saker du behöver
G7399 Fram Bränslefilter
liten hink
Socket Ratchet
ställa
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket och bort det från bensintanken för att avlasta trycket på bränslefiltret.
2

Leta bränslefiltret under förarsidan hjulhuset. Ta båda bränsleledningarna genom att gripa de plastclips som ansluter bränsleledningen till filtret och krama de plastclips samman och skjut raden från filtret samtidigt. Gör detta på båda bränsleledningarna på båda sidor om bränslefiltret. Låt överskottet bränsleflödet in i en liten hink eller behållare.
3

Demontera skruven som håller fästet klämman stängs över bränslefiltret med en spärr och korrekt uttag. När du tar bort bulten, kan du skjuta klämman bort av bränslefiltret.
4

Montera bränslefiltret insidan av fästet med "I" rör vänt bensintanken och " Out "rör vänt motorn. Skruva fast klämman över bränslefiltret samma sätt som det lossnade med en spärr och rätt storlek uttaget.
5

Skjut bränsleledningar rakt över inloppet och utloppsrören tills du hör dem låsa. Dra försiktigt tillbaka på raderna för att se till att de är säkert på plats.
6

Sätt tanklocket igen och vrider om nyckeln på och av tre gånger för att prima bränslefiltret. Sedan, starta motorn för att låta bränslet igenom bränsleledningar och motorn. Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar för läckor medan motorn är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102358.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.