Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en Acura Tl

Honda Acura TL först introducerades för allmänheten 1995. Fordonet är en lyxig fyrdörrars sedanmodell som, från och med 2008, var i sin fjärde generation av produktionen. För att hålla din Acura TL friktionsfritt och korrekt, måste du hänga med rutinmässigt underhåll genom att hålla motorn trimmad upp. Lyckligtvis är en tune-up ett mycket enkelt projekt som en amatör bilmekaniker eller bilägaren kan göra i sitt eget garage med några enkla verktyg. Instruktioner
1

Tappa ur oljan från motorn och ersätta den med ny olja. Olja kan bygga upp slammet, vilket gör att din motor arbeta hårdare än nödvändigt och nedgraderingar av motorns prestanda. Byt olja varje 3000 miles eller åtminstone var sjätte månad. Se till att använda rätt olja som Acura kräver.
2

Kontrollera dina däck var 7000 miles. Kontrollera att däcken är pumpade ordentligt. Om däcken är låg i luften, fylla dem till rätt kapacitet. Kontrollera också däcken över efter skador. Ta däcken utanför Acura TL och rotera dem.
3

Applicera smörjmedel på alla Acura s dörrlås och gångjärn. Dina dörrar och lås är känsliga för rost och gnisslande ljud. Genom att applicera en liten mängd smörjmedel, kan du skära ner på rub mellan ytorna och minska gnissel.
4

Byt Acura s tändstift. Koppla bort tändkablarna från tändstiftet. Använd en spärrfunktion tändstift som hjälper dig skruva bort tändstiftet. Använd spärrfunktion verktyg för att sätta i nya tändstift och anslut sedan kablarna tillbaka till tändstiften.
5

Kontrollera vätskenivåer i din motor. Kontrollera att allt kylmedel och andra vätskor ditt fordon behöver är på lämplig nivå. Om någon av vätskorna är låga, fylla dem omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102585.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.