Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter ett bränslefilter på en 2001 Ford Ranger

Bränslefiltret på 2001 Ford Ranger är utformad för att filtrera ut alla soporna och sediment från bensintanken innan bränslet når motorn. Bränslepumpen suger ut bränslet av gastank och in i bränsleledningen. Bränsleledningen bär sedan bränslet till "inlopp" port av bränslefiltret. Bränslet går genom bränslefiltret, som filtrerar bränslet innan du släpper bränslet genom "Outlet" porten och in i motorn. Om bränslefiltret är igensatt, kommer motorn inte köras korrekt. Om filtret är igensatt för mycket, kommer motorn vev inte alls. Saker du behöver
Fuel line koppla Tool Review liten hink
Ratchet
Hylsnyckelsats
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket helt från bensintanken för att avlasta trycket på bränsleledningarna.
2

Leta bränslefiltret under förarsidan. Bränslefiltret ska vara inne i skenan framför bensintanken.
3

bort bränsleledningarna från bränslefiltret genom att trycka på änden av bränsleledningen koppla verktyget på framsidan av bränsleledningen som är ansluten till portarna på bränslefiltret. Samtidigt som du trycker in verktyget i bränsleledningen att låsa upp bränsleledningen från bränslefiltret, dra försiktigt tillbaka på bränsleledningen för att ta bort den från bränslefiltret.
4

Ställ en liten hink under bränslet linjer så att överskottet bränsle kan rinna in i skopan.
5

Ta bort klämman som håller bränslefiltret inuti konsolen med en spärr och rätt storlek uttaget. Ta sedan bort det gamla bränslefiltret.
6

Sätt det nya filtret i hållaren och skruva tillbaka klammern över bränslefiltret.
7

Sätt bränsleledningar på nya bränslefiltret genom att trycka raderna på tills du känner att de låser på plats. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningarna att se till att de har låst på bränslefiltret hamnar. Du kommer att känna det när bränsleledningen går i lås.
8

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Den slår av tändningen på och av tre gånger för att prima bränslefiltret.
9

Starta pickup och inspektera bränslefiltret och bränsleledningar för eventuella läckor. Om det inte finns några läckor, kan du stänga av motorn. Om du hittar läckor, åtgärda dem på lämpligt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102345.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.