Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar en fläktrem på en Duramax

Den Duramax är en 6,6-liters dieselmotor som kommer i 2001-2009 Chevrolet lastbilar. Fläkten bältet på duramax dieselmotorn är en enda rem, som kallas en serpentin bälte. Den Serpentine belt styr fläkten, generatorn, servopumpen och luftkonditioneringsapparater pump. Remmen leds runt alla tillbehör remskivor och drives av vevaxeln. Vevaxeln vrider serpentin bältet runt var och en av motortillbehör så att de kan fungera. Ändra Serpentine belt när det är överdriven sprickbildning eller andra skador förekommer. Saker du behöver
1/2-tums enhet breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Parkera trucken inne i ett säkert område med en plan yta.
Sida 2

Öppna huven och leta reda på diagrammet av serpentin instruktioner bältesdragningen. Detta diagram är belägen på undersidan av huven eller nära kåpan-spärr på fläktkåpa.
3

Lokalisera den automatiska remspännaren. Spännaren är på passagerarsidan av motorn. Den automatiska spännaren har en 1/2-tums fyrkantigt hål i den fjäderbelastade armen som kan användas för att lossa spänningen från bandet.
4

Skjut kvadratiska änden av breaker bar i fyrkantigt hål av den fjäderbelastade armen på spännaren. Vrid den automatiska remspännaren moturs med 1/2-tums breaker bar. Dra remmen från den automatiska remspännaren remskiva med den andra handen.
5

Dra ut bältet av de återstående remskivor och runt fläktbladen. Dra sedan ut bältet i motorrummet.
6

Dra den nya remmen runt fläktbladen och kring motorn tillbehör remskivorna genom att följa dirigeringsinstruktioner på routing diagrammet.

7

Vrid automatiska remskivan remspännaren moturs med breaker bar igen. Skjut in den nya remmen på den automatiska remspännaren remskiva och släpp spännaren.
8

Veva den duramax dieselmotorn och låt den gå i 15 sekunder. Stäng av motorn och inspektera bältet igen för att se bandet kommer att stanna inne varje remskiva. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102443.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.