Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter primär bränslefilter i en Ford 6,0 ​​

Ford lastbilar som kommer med 6,0-litersmotorer har två bränslefilter. Den första bränslefiltret är den primära bränslefiltret som separerar vatten och föroreningar från bränslet. De sekundära bränslefilter fällor andra sediment och partiklar från bränslet. Dessa två bränslefilter arbetar tillsammans för att hålla eventuellt vatten och föroreningar från att komma in i motorn. Ersätt de primära och sekundära bränslefilter mellan 40.000 och 60.000 miles. Saker du behöver
Droppkar
6 mm insexnyckel
1/2-tums spärrnyckel
36 mm hylsa
Ny primärt bränslefilter
Visa fler instruktioner

1

Park Ford lastbil i ett väl ventilerat utrymme. Gå till baksidan av lastbilen och skruva av tanklocket.
2

Skjut under förarens sida av Ford lastbilen bakom föraren ' s dörr och leta reda på bränslefiltret bostäder. Denna bränslefiltret är det primära bränslefiltret för 6,0-litersmotorn. Bränslet filterhuset är monterat på förarsidan ramlisten och ser ut som en rund silver kapsel med elektriska ledningar och bränsleslangar som kommer ut ur en ände. Bränslefiltret måste avlägsnas från den andra änden av bränslefiltret bostäder.
3

Lokalisera den runda kontakten mässing drain på sidan av bränslefiltret bostäder. Placera droppskålen under rundan mässing avtappningspluggen. Sedan sätter 6 mm insexnyckel i mitten av mässing kontakten och vrid den moturs. Avsluta avlägsna mässing kontakten från bränslefiltret bostäder. När vattnet och gasblandningen har runnit ut, skruva mässing proppen igen och dra åt tätt med 6 mm insexnyckel.
4

Leta locket på den andra änden av bränslefiltret bostäder . Placera droppskålen under locket. Skruva loss bränslefiltret bostäder locket med 36 mm hylsa och 1/2-tums spärrnyckel. Vrid locket moturs för att lossa. Avsluta skruva av locket med handen.
5

Dra bort locket från slutet av bränslefiltret bostäder. Nå in och vrid bränslefiltret moturs och dra utåt samtidigt tills bränslefiltret kommer ut ur huset. Släng bränslefiltret i droppskålen.
6

Skjut det nya bränslefiltret i huset och vrid det medurs ungefär en kvarts varv för att säkra att bränslefiltret huset. Byt ut O-ringen på locket med den nya ringen som kommer med det nya bränslefiltret.
7

Skruva tillbaka korken i bränslefiltret bostäder. Dra åt bränslefiltret locket nedåt tätt med 1/2-tums enhet ratchet och 36 mm hylsa. Skjut droppskålen ut från under Ford lastbil och skruva gasen tillbaka locket.
8

Vrid tändningsnyckeln på och av fem olika tillfällen. Lämna nyckeln på minst fem sekunder varje varv. Dra runt motorn på sjätte varv och låt den gå i ca 45 sekunder för att avsluta priming det nya bränslefiltret och att avlägsna all luft från bränslefiltret bostäder och bränsleledningar. Sedan, stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102430.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.