Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så byt tändstiften i en Ford Ranger

De tändstift i din Ford Ranger pickup är i huvudsak en isolator som tillåter högspänd el att passera från tändspolen via tändstift tråd genom topplocket. En gång genom huvudet, producerar tändstiftet en elektrisk gnista inuti motorns cylinder för att antända luft och bränsle i cylindern. Nya tändstift kommer att öka motorns prestanda, ökad bränsleekonomi och låta motorn gå smidigare. Saker du behöver
Wrench in
Spark-vägguttag
Ratchet
Byte tändstift
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Ranger och lokalisera den negativa änden batterikabeln på minuspolen på batteriet. Ta bort bulten från batteriet kabeländen med en skiftnyckel och ta bort batterikabeln från batteriet. Isolera kabeln från batteriet medan du arbetar.
2

Leta tändstiften längs sidorna av motorn, precis under ventilkåpan. På den fyrcylindriga motorn pluggarna är på förarsidan och på de sexcylindriga motorerna, det finns tre på varje sida av motorn.
3

Börja med den främre tändstiftet på förarens sida av motorn. Ta tag i tändkabeln från skon och dra bort tändstiftet. Lägg den åt sidan för nu och ta inte bort några andra tändstift trådar ännu.
4

Infoga ett tändstift socket i tändstiftshålet och över proppen. Bifoga en spärr och förlängare till tändstiftet uttaget och vrid sockeln och tändstiftet moturs för att ta bort tändstiftet från topplocket. Släng den gamla tändstiftet.
5

Thread ett nytt tändstift i topplocket med händerna för att undvika korsgängning det. Dra fast tändstiftet med ett tändstift hylsa och spärrskaft genom att vrida det medurs tills det är ordentligt, vrid den ett kvarts varv mer. Tryck tändstift tråd på tändstiftet tills den snäpper på plats.
6

Flytta till nästa tändstiftet i rad och upprepa processen. Fortsätt runt motorn tills du har ändrat alla pluggar.
7

Installera negativa batterikabeln på negativa batteripolen och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102410.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.