Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tecken som en bil behöver en Tune Up

Tiden en bil kräver en tune-up varierar från modell till modell. Men om du har ägt din bil för ett par år, speciellt om du köpte den används, är det nog dags att besöka en bil affär eller huset av en mekaniker vän. Korrekt underhåll av fordon är viktigt eftersom problem som kört fast ute, styrning frågor, låga broms och dålig gas körsträcka kan kosta dig mer än vanlig bil check-ups. Problem med styrningen
p Om din bil gör ett gnisslande ljud när man svänger till en fullständig låsning, kan detta tyda på att dina Styrservoolja är låga. Om du hör skrapljud när du svänger, eller de stelnar hjul, kanske din servostyrning att misslyckas. I så fall måste du ta den till en mekaniker så snart som möjligt. Du kan kontrollera vätskenivåer själv genom att kontrollera din instruktionsbok för att hjälpa dig hitta din bils servopumpen, som i allmänhet har en klar plast behållare med bokstäver på det. I så fall kan du enkelt kolla nivåer. Om behållaren är gjord av metall, skruva av locket för att kontrollera nivåerna.
Glödtändning
p Om din motor håller tuffar och hosta i några sekunder när tändningen slås off, detta kallas efter-run, eller Glödtändning. Detta är ofta ett tecken på din bil kräver en tune-up. Orsaker till Glödtändning innehålla alltför tomgång, kol i förbränningskammaren eller dålig kvalitet gas.
Knocking Sounds

Tändning knackar ljud brukar höras när motorn är "under belastning," enligt hemsidan Cooper Automotive. Detta är när bilen går uppför eller påskynda. Medan tändningen knackar allmänhet anger din motor behöver uppmärksamhet, det kan också innebära att din tank är fylld med dålig kvalitet gas eller det finns en ansamling av kol i motorn. Addera Dålig Gas Mätarställning

Regelbundet kontrollera din gas körsträcka (drivna miles dividerat med begagnade gallon) är ett bra sätt att berätta om din motor är inte längre så effektiv. Medan dålig gas körsträcka kan vara ett tecken din bil behöver en tuneup, det kan också vara ett resultat av delvis tömda däck, överföring funktionsfel, hjul förskjutning, släpande bromsar och en motor som kör alltför kallt.

Bromsar

Din bromsvätska behållaren har en lägsta och en högsta nivå varumärke och vätskenivån bör aldrig vara lägre än den lägsta markeringen. Låga vätskenivåer kan vara från en läcka i behållaren eller utslitna kuddar break. Om du märker att din bromsvätskebehållare är låga, är bilen i behov av en tune-up omedelbart eftersom det kan vara farligt att använda. Några av symtomen vid en bromsvätska problem är broms varningslampor som kommer på under körning, bilen drar åt ena sidan vid inbromsning, fordon vibrationer vid bromsning, är bromsen blomblad för hårt eller för svampig, går ner bromspedalen för långt, buller vid inbromsning som gnisslande, slipning och skrikande och lukten av brända bromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102508.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.