Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter EGR-ventilen på en Honda Odyssey

Byta avgasåterföring (EGR) ventil på Honda Odyssey är ett jobb som kan fyllas i cirka 15 minuter. EGR-ventilen är utformad för att återvinna de förbrukade växthusgaser tillbaka in i motorn för att bränna så mycket av de utsläpp som möjligt. EGR-ventilen på Honda Odyssey är ansluten till baksidan av motorn bredvid brandväggen. Du kan byta EGR-ventilen själv, vilket sparar tid och pengar det skulle kosta att ha en mekaniker byta ventilen för dig. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
SPACKEL
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna Honda Odyssey locket insugningsröret från toppen av motorn, med en hylsnyckel lossa bultarna. Ställ locket ur vägen.
2

Leta EGR-ventilen mellan insugningsröret och brandväggen nära toppen av motorn. EGR-ventilen är en rund, metallcylinder med en gummi vakuumslang ansluten till sin sida port.
3

bort gummit utsläpp slangen från EGR-ventilen porten för hand. Ta bort EGR-ventilen från insugningsröret genom att lossa skruvarna med en hylsnyckel och ta ventilen från motorrummet.
4

Rengör eventuellt kvarvarande packningsmaterial där EGR ventilen ansluts till toppen av insugningsröret med en spackel. Var noga med att inte få någon packning material inne i insugningsröret.
5

Placera den nya EGR-ventilen med en ny packning på insugningsröret och säkra ventilen med bultarna. Sätt tillbaka slangen gummi vakuum till EGR-ventilen sidan port för hand.
6

Sätt insugningsröret täcker tillbaka på toppen av insugningsröret och fäst den med skruvar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102477.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.