Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man gör ett Tune-Up på en Mitsubishi Montero

Regelbundna uppjusteringar av någon bil kommer inte bara hålla bilen går bra, kan de spara pengar i det långa loppet. Den frekvens som du gör en tune-up för din bil beroende på åldern på bilen och vilken typ av körning du gör. För en Mitsubishi Montero, rekommenderar tillverkaren guide full tune-up på 60.000 miles. Det rekommenderas att du använder fabriken delar för alla reparationer. En fullständig tune-up på Montero kan vara ganska svårt och tidskrävande, eftersom det innehåller många steg i betjäningen. Saker du behöver
Ratchet skiftnyckel 12-tums uttag förlängning
Tändstiftshylsa för din bil
10 - och 12-mm uttag
uppsättning skruvmejslar
Set om 6 tändstift
Luftfilter
Fördelarlock
Rotor
Visa fler instruktioner
1

byt tändstiften. För att komma till tändstiften, måste du ta bort motorkåpan samt ett antal delar. Om du följer de tjocka svarta gummislangar som går in i din motor och tändstift, kommer du att se vad som behöver tas bort. För att ta bort dem, måste du ta bort ett antal skruvar och komponenter i grenröret. Det finns cirka 20 skruvar och bultar som måste avlägsnas. Du kommer också att behöva ta bort EGR röret, intaget plenum, vakuum linje, jordledningen och gasvajern. Konsultera en reparation diagram för din exakta modell om det behövs eftersom det varierar beroende på den specifika året av fordonet.

När dessa komponenter har tagits bort, kommer du att se två rader av tre svarta plug gummi spark stövlar. Börja vid slutet av varje rad av tändkablarna och dra var och en ut, gripa tråden så nära motorn som möjligt. När du har stövlarna, använd din tändstiftsnyckel med förlängning för att avlägsna varje tändstift. Bara skjut skiftnyckel över var och en och lossa den tills den lätt kan tas bort.

Använd dina händer, sätta in dessa nya tändstift på sin plats och dra åt. Använd skiftnyckel för att avsluta åtdragning varje tills de är stadigt på plats.
2

Byt fördelarlocket och rotorn. Extrahera den andra änden av tändkablarna från spolen terminalerna på fördelarlocket. Avsätt trådarna att ersätta dem med nya ledningar. Skruva ur de två skruvarna som håller fördelarlocket och ta bort den. Nästa, dra rotorn rakt av, noterar riktningen rotorn pekar. Installera den nya rotorn i samma position och riktning. Placera den nya fördelarlocket och skruva fast.
3

Byt tändstift kablar. Med de olika motorkomponenter fortfarande bort, ersätta de gamla tändkablarna med nya ledningar. Anslut dem i båda ändarna, dvs på fördelarlocket och på toppen på de nya tändstift. Kontrollera båda ändar är anslutna ordentligt. Nu ersätter alla ingående delar motor, bultar och skruvar från Steg 1.
4

Byt ut luftfiltret. Luftfiltret i bilen bör bytas varje 3000 miles Förutom att ändra det under en tune-up. Detta kommer att hålla smuts från att bygga upp på bilens motordelar.

Leta filterhuset framför bilens motor. Den är ansluten till en den stora svarta luftintaget slang, där uteluften kommer in i bilen. Avlägsna filtret clips höljesfasthållarstruktur. Ta bara bort det gamla filtret och ersätta det med ett nytt filter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102283.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.