Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en 302 motor

Ford 302 förbränningsmotor kallas även Ford Windsor motor. Det producerades 1968-1973, och installerades i olika Ford-fordon som Mustang, Bronco och F100. Tändningen bestämmer när en gnista uppstår i V8 motorn att starta upp det. Du bör normalt kontrollera tändinställningen på din 302 motor för att hänga med de underhållsbehov på den klassiska motorn. Ford ställer tändningen till sex grader före övre dödläget. Du kan ändra tändningen eller lämna den på sex grader, men vara noga med att inte skada motorn vid justeringar. Saker du behöver
Timing Wrench ljus
ställa
Stoppklossar
assistent
Visa fler instruktioner
Ställ tändningen
1

Starta motorn. Stäng av alla tillbehör och utrustning.
2

Blockera hjulen på fordonet, lägg växeln i friläge och engagera nödbromsen.
3

gradvis föra motorn till en tomgång på 600 rpm om du har en automatisk växellåda, eller 800 rpm om du har en manuell växellåda. Engagera tomgångsvarvtalet solenoiden om din bil har en.
4

lämna fordonet med nödbromsen fortfarande fullt engagerade och öppna huven. Har en assistent sitta i förarsätet och upprätthålla den nödvändiga varvtal om det behövs.
5

Anslut stroboskop till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och sedan placera den svarta klämma på den negativa polen. Anslut stroboskop till de viktigaste vevaxelremskiva och Number One tändstiftet.
6

Shine tidpunkten ljus vid inställningsmärkena på remskivan och motorn. Kolla där tidpunkten markeringen på remskivan faller. Sex grader är fabriksinställt rekommendationen. Avlägsna stroboskop och återställa motorn till normal varvtal om du är nöjd med den nuvarande tändningen. Om du inte är, gå vidare till nästa steg.
7

Leta distributören lock-down bolt, bör det vara vid basen av distributören bostäder. Lossa bulten med en skiftnyckel och koppla bort vakuumslangen från distributören bostäder.
8

Vrid fördelaren för hand för att anpassa det till den perfekta timingen. Inte avviker alltför långt från fabriken rekommendation av sex grader BTDC.
9

Dra distributören låsning bult och anslut vakuumslangen till distributören bostäder. Ta tidpunkten ljuset från remskivan, tändstift och batteri. Ta bort stoppklossar och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102221.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.