Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tappa frostskyddsmedel Från en 2006 Hyundai Sonata

frostskyddsvätska är en viktig del av all förbränning motorns kylning process. Frostskyddsvätska skyddar motorblocket, slangar och andra komponenter från skador vid frost och håller motorn från överhettning i varmt väder eller under extrema körförhållanden. Frostskyddsmedel kan bryta ner med tiden och misslyckas med att skydda din motor som det ska. Detta kan orsaka betydande skador på motorn. Du kan ändra frostskyddsmedel i en 2006 Hyundai Sonata själv i ungefär en timme eller så. Saker du behöver
Jack Ramper
Bakre stoppklossar
Ratchet
Hylsnyckelsats
stjärnskruvmejsel
Tänger
Catch pan
Visa fler instruktioner

1

Placera ramper framför bilen så att du kan köra bilen rakt upp på ramperna. Sakta köra bilen upp på ramperna och ställa nödbromsen. Stäng av bilen utanför och pop huven. Sedan få ut och se till att bilen är ordentligt på ramperna.
2

Sätt stoppklossar bakom varje bakhjul att hålla bilen rullar av ramperna.

3

bort den negativa batterikabeln från batteriet för att säkerställa att kylfläkten inte automatiskt tänds när du arbetar. Låt motorn svalna
4

, sedan sakta ut kylaren locket och ställ den åt sidan. Ta bort kylarlocket kommer låta frostskyddsvätska rinna ut ur kylaren snabbare. Under passagerarsidan av motorrummet
5

Slide och börja ta bort plasten radiator sköld. Du kan använda en spärr och en 10 mm hylsa för att ta bort de flesta av fästelement. Använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort den sista fästanordningen från skölden. Ställ plastskölden undan.
6

Leta kylarens avtappningsplugg på nedre vänstra sidan av kylaren. Radiatorn kontakten är en vit kontakt med en sväng handtag på den. Lossa den vita radiator kontakten med en tång genom att vrida kontakten moturs.
7

Sätt en fångst pan under radiatorn avtappningspluggen och avsluta ta bort pluggen. Låt frostskyddsvätska rinna i pannan tills kylaren är tom.
8

tillbaka pluggen i botten av kylaren och dra åt ordentligt.
9

Töm frostskyddsmedel från plasten frostskyddsmedel överflödesbehållare som är monterad på den vänstra sidan av toppen av motorrummet. Ta bort de tre skruvar som håller behållaren på ramen, med en spärr och en 10 mm hylsa.
10

Avlägsna plastbehållaren från ramen på bilen och häll frostskyddsvätska i fångsten pan. Sätt tillbaka behållaren tillbaka på sidan av ramen.
11

tillbaka bilen bort av ramper så att bilen är tillbaka på en plan yta.
12

Fyll radiatorn med frostskyddsmedel. Sätt negativa back batterikabeln på batteriet och dra åt. Kör bilen länge nog att motorn blir varm nog för att öppna termostaten, sedan fylla kylaren igen när termostaten är öppen så att den är helt fylld.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102346.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.