Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter ett bränslefilter på en 2005 Ford Taurus

Bränslet filterbyte process på 2005 Ford Taurus är relativt lätt att göra. Bränslefiltret på 2005 Ford Taurus filtrerar bort de sediment som insidan av bränslet genom att fånga sedimenten filtrets insida. Då filtret släpper bränslet i bränsleledningen och in i motorn. Du kan byta ut bränslefiltret på 2005 Ford Taurus själv i cirka 45 minuter. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
platt skruvmejsel
dräneringskärlet
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket från motorn för att avlasta bränsletrycket från bränslefiltret.
2

Jack den bakre delen av bilen upp och placera pallbockar jämnt under bakaxeln på bilen. Se till att domkraften är säkert under bakaxeln.
3

Leta bränslefiltret nära den vänstra bakre däcket. Bränslefiltret sitter på passagerarsidan ramskena direkt framför den vänstra bakre däcket. Tryck nedåt med platt skruvmejsel på de plastclips som Låsa bränsleledningarna på bränslet
4

filtrera. De plastclips är framtill av bränslefiltret där bränsleledningen går in i bränslefiltret. Skjut plastklämman framåt med platt skruvmejsel tills bränsleledningen låser från plastklämman på bränslefiltret. Du kan också ta dina fingrar och pressa plastklämman tillsammans för att låsa upp bränsleledningen från plastklämman. Skjut sedan bränsleledningen rakt ut i bränsleledningen röret. Gör detta för båda bränsleledningarna.
5

Sätt dräneringstråget under bränslefiltret så att överskottet bränsle från bränsleledningar kan rinna in i tråget. Det blir bara en liten bit av bränsle som finns i bränsleledningen och bränslefiltret.
6

Skruva huvudklämorganet som håller i bränslefiltret till rambalk med platt skruvmejsel. Vrid klämman moturs för att lossa klämman. Sedan är det bara glida bränslefiltret ur klämman.
7

Skjut det nya bränslefiltret i klämman med flödet pilen pekar mot motorn och bort från bensintanken. Flödet pilen representerar riktningen av bränsleflödet.
8

Dra huvudklämorganet tillbaka ned över bränslefiltret med platt skruvmejsel så att bränslefiltret är fäst vid ramen järnväg.

9

Skjut bränsleledningar direkt på "inlopp" och "Outlet" rör av bränslefiltret tills du känner bränsleledningarna låsa på de nya plastclips på det nya bränslefiltret. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningen för att säkerställa att bränsleledningarna är låsta på plats.
10

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Slå sedan på tändningen och av tre gånger för att prima bränslefiltret. Sedan starta motorn. Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar medan motorn är igång. Stäng av motorn.
11

Jack upp bilen och ta bort bilens uttag. Låt domkraften ner och ta bort domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102325.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.