Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en Dodge 3.0L

Dodge 3,0-liters, 6-cylindrig motor användes på 1991 Dodge Caravan minivan. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta förbränningsmotorn. Du kan kolla timingen med några verktyg och några grundläggande mekaniska färdigheter. Tändinställningen för Dodge 3,0-litersmotorn är 12 grader före övre dödläget. Saker du behöver
Stoppklossar
Timing ljus
Wrench
startkablar
Visa fler instruktioner
1

Vrid 3,0-litersmotor på genom att placera nyckeln i tändningslåset. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta på motor på ett säkert och stänga av eventuella tillbehör eller utrustning i bilen
2

ur bilen, och stoppklossar under hjulen på din bil. Ange bilen, fast engagera nödbromsen och lägga växeln i friläge, om du har en manuell växellåda eller park om du har en automatisk växellåda. Successivt anpassa motorn till en tomgång på 800 varv per minut, eller 800 rpm.
3

Avsluta din bil med nödbromsen fast ingrepp, låta rpm för att gå tillbaka till noll. Öppna huven för att arbeta på motorn.
4

Anslut timing ljus till bilens batteri genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Därefter fästs klämmorna stroboskop till antalet 1 tändstiftet. Slutligen lysa tidpunkten ljus på trissan ansluten till motorns vevaxel.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med graden fliken på framsidan av motorn. Kom ihåg, är 12 grader fabriken rekommendation, du behöver inte längre arbeta på motorn om tidpunkten är rätt
6

Hitta distributören låsning bult vid basen av distributören bostäder, och. använda din nyckel för att lossa den. Koppla loss slangen distributören vakuum, och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch. Motorn ska fortfarande vara igång.
7

Rotera distributör med handen tills inställningsmärket linje med 12 graders före övre dödläget fliken på framsidan av motorn.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn, och anslut den tillbaka till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra fast-ner bulten och ta bort startkablarna. Ta tidpunkten ljuset från batteriet och tändkabeln.
9

Stäng huven på din bil och in i bilen. Sätt sändningen parken, lämna bilen, och ta bort stoppklossar från hjulen på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102668.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.