Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa en Gap Tändstift för en 1995 Volvo 940

Volvo är ett svenskt bilföretag som ägs av Ford Motor Company. Volvo började tillverka bilar i början av nittonhundratalet och fortfarande gör bilar från och med 2010. Volvo 940 var en medelstora sedan tillverkad 1991-1995, det kom standard med en 2,3-liters fyrcylindrig motor. Regelbundet underhåll för Volvo 940 kräver periodiskt utbyte av tändstift för att hålla den fyrcylindriga motorn med maximal effektivitet. Innan tändstiften är installerade, måste gapet vara inställd till rätt specifikation. Saker du behöver
Tändstift
Tändstift mätare
Visa fler instruktioner
1

tag en av de nya tändstift (det bör vara fyra för din 940 motor) i ena handen.
2

Håll en mätare tändstift i den andra handen. Välj spetsen på tändstiftet mätare som läser 0,028 tum. Infoga den här spetsen i mellan mittelektroden, som är den metall stift som skjuter ut från den keramiska basen av uttaget, och marken remmen, som är den L-formiga metallstycke vid basen av proppen.

Billiga 3

Observera att om 0,028-tums spets på din mätare sitter tätt mellan elektroden och bandet, är tändstiftet gapped korrekt. Följ nästa steg om mätaren inte passar in i gapet eller om mätaren rör sig fritt i mellanrummet.
4

Använd hack-formade delen av ditt tändstift mätare för att justera jordningsband så att det är korrekt avstånd från mittelektroden. Skjut in skåran på bandet och flytta den en aning (du kommer faktiskt att behöva böja jordningsband) i den riktning som behövs för att få korrekt gap.
5

Kontrollera din gap tändstift igen med. 028 tums spets på din mätare. Upprepa ovanstående steg som krävs för att få en bra passform.
6

Gap din andra tre tändstiften med samma förfarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102350.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.