Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter Pluggar på en 1998 3,2 Dodge V6

1998 års Dodge 3,2-liters är en allt aluminium SOHC (enkel överliggande kamaxel) V6 gör 225 hästkrafter. Motorn kan hittas i 1998-2001 Dodge Intrepid och Chrylser Concorde och stöddes av en 42LE fyrväxlad automatlåda. Ändra pluggar i denna motor är inte mycket annorlunda från de flesta andra V6-motorer utom att cheferna är aluminium så extra försiktighet måste vidtas för att undvika att strippa gängorna ur huvudet eller korsgäng dem. Tändstift för 3,2-liters är tillgängliga vid en Biltema eller via Dodge återförsäljarnätverk. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla den negativa batterikabeln från batteriets minuspol genom att ta bort bulten med en skiftnyckel dra sedan kabeln från terminalen. Isolera kabeln från batteriet garanterar det inte kan komma i kontakt med batteripolerna medan du arbetar.
2

Leta tändstiftet och spole på sidan av topplocket. Koppla ur ledningsnätet från sidan av spolen och ställ den åt sidan. Ur de båda skruvarna som håller spolen till topplocket med en hylsa och spärrskaft dra spolen rakt av tändstiftet.
3

Ta bort pluggen från topplocket med en Tändstiftshylsa och kassera den. Installera en ny dubbel plugg platina gnista i topplocket, starta den för hand för att säkerställa att det inte är cross-gängade. De dubbel platina pluggar är redan gapped och bör inte justeras innan du installerar dem.
4

Vridmoment tändstiftet till 13 pund-fot med en momentnyckel skjut spolen tillbaka på pluggen. Montera de två fästbultarna i topplocket och dra dem till 55 pund-inches med en momentnyckel och uttag.
5

Installera kabelstammen på spolen, trycka in kontakten tills den låses på plats. Flytta till nästa tändstiftet och upprepa processen, arbeta dig runt motorn.
6

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt bulten med en skiftnyckel. De platina pluggar är klassade för 100.000 miles så du inte ska behöva röra dem igen för ett tag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102425.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.