Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Advance tändningen på en 1991 Ford Explorer

Vidareutveckling tidpunkten på 1991 Ford Explorer är inte något som kan göras utan att justera den dator som styr timingen. Om Explorer körs grov eller har gnista knock, vilket ofta är skälet till varför en ägare vill avancera tidpunkten, då det antyder ett problem kamkedjan eller ett fel i datorns tändmodulen, vilket är det mest troliga scenariot. Saker du behöver
Haynes reparationshandbok (Ford Explorer 1991-2001) katalog Induktiv stroboskop
varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av 1995 Explorer och lokalisera pipen kontakten. Det ligger i framsidan av motorn, ovanför kamkedjan bostäder. Ta jordstaven direkt under kontakten för att komma åt timing bostäder. Inte alla modeller har en pip-kontakt - om du inte hittar den här komponenten på din Explorer, fortsätt till nästa
2

Fäst stroboskop och varvräknare som anges av stroboskop tillverkaren. . Starta motorn, lägg växellådan i enheten och stadigt åt handbromsen.
3

Använd stroboskop att bekräfta inriktningen av inställningsmärkena på huset och vevaxelns remskiva. Inställningsmärkena ligger på övre vänstra kåpan när kamkedjan locket avlägsnas. Observera inställningsmärkena. Om markeringarna inte rada upp, ska PCM kontrolleras och vid behov bytas ut av en kvalificerad servicetekniker. Om PCM-modulen inte är bristfällig, kan tidpunkten kedjan eller spännskena behöva justeras. Både kamkedjan och spänning bar kan repareras eller ersättas av ägaren eller någon bilverkstad.
4

Skift fordonet i "Park", släpp parkeringsbromsen och stäng av motorn. Installera jordstaven. Avlägsna stroboskop och varvräknaren. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102652.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.