Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera choken på en Holley Förgasare

choken på Holley förgasaren är utformad för att öppna eller stänga choken locket på toppen av förgasaren för att göra motorn köras effektivt. Choken anpassar sig till temperaturen på motorn, gör det möjligt att köra med högsta prestanda. Väderförhållanden eller en sliten choke kan påverka förgasaren prestanda, kräver att du justera choken för att köras korrekt. Du kan justera Holley förgasare choke på bara några minuter och sparar slitage på din motor. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
Electric Choke Justering
1

Bestäm om Holley förgasare choken öppnar för snabbt eller för långsamt. Om för fort, kommer Stannar motorn eller slå tillbaka. Om öppningen är för långsam, kommer motorn producerar svart rök i avgaserna eller tomgång grovt.
2

bort luftrenaren från toppen av förgasaren och starta motorn. Lossa de tre skruvarna på förgasaren choke locket med en skruvmejsel.
3

Vrid huven ett steg i taget, moturs om choke öppnar för snabb och medurs om det öppnar för långsamt, tills du märker att motorn jämna ut.
4

Dra åt skruvarna på locket med en skruvmejsel och kontrollera att choken locket öppnas ordentligt när motorn är varm. Stäng av motorn. Addera Manuell Choke Justering
5

Starta motorn och ta bort luftrenaren från toppen av förgasaren. Bestäm om förgasaren går på tomgång för snabbt eller för långsamt och stänga av motorn.
6

Lokalisera snabb tomgång ställskruven vid basen av den svarta choke locket och vrid det moturs med en skruvmejsel tills det är helt öppen.
7

Haka av gummit vakuumslangen från vakuumporten vid basen av förgasaren och anslut en vakuummätare till hamnen.
8

Starta motorn och vrid snabb tomgång inställningsskruven med en skruvmejsel medurs ett kvarts varv i taget tills vakuummätaren läser mellan 1500 och 1600 RPM och friktionsfritt.
9

Stäng av motorn och ta ur vakuummätare. Sätt tillbaka slangen gummiutsugring till vakuumporten och placera tillbaka luftrenaren på toppen av förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102198.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.