Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Felsökning av en bil som inte bränner gas tydligt

Om bilen inte bränna gas ordentligt, är det förmodligen en tuneup fråga, men det kan vara något mer allvarligt. Med tanke på priset på gas, lönar det sig att göra billiga förändringar, och de flesta kan utföra detta arbete med lite övning. Gå igenom en checklista för att felsöka problemet. Om bilen ändå presterar dåligt, som en sista utväg ta den till en erfaren mekaniker. Saker du behöver
mekaniker verktygssats
Manual för bil
gnistprovare
Visa fler instruktioner
1

Se bilens instruktionsbok och hitta bränslefiltret. Titta på bränslefiltret och ändra det om det verkar smutsigt, gammalt eller sprucken. Byt den om den är ogenomskinlig och har inte ändrats nyligen. Kontrollera din körsträcka för förbättringar.
2

bort dina tändstift. Kontrollera pluggar för fett eller smuts i gnistgapet. Rengör pluggarna om det behövs. Mät gapet tändstiftet genom att sätta den runda verktyget tändstiftet i springan. Vrid verktyget till rätt bredd inställningen. Sätt verktyget tändstiftet åt sidan, hålla i kontakten i vänster hand, och justera bredden på kontakten med ett par nål-tång. Kontrollera och justera alla tändstift. Återmontera pluggarna och kontrollera att du inte korsar-trä dem.
3

Kontrollera dina tändkablarna för sprickor. Avlägsna tråd och ansluta varje slut på en kontinuitet testare för att avgöra om tråden är bra. Byt ut dåliga ledningar. Kontrollera din körsträcka.
4

Rengör förgasaren. Starta motorn, ta bort den övre luftfiltret, och spraya renare i förgasaren. Fortsätt att spraya, med korta sprayer, tills metallen i förgasaren visar. Ta bort alla gunk från förgasaren. Använd bränsle injektor renare för bränslespridare. Kontrollera din körsträcka
5

Kontrollera din luftfilter,. Om det är smutsigt eller vått, ändra det
6

Kontrollera din motor kompression, särskilt om bilen blåser. röka. Skruv-in kompressionen mätaren i ett av kontakten hål efter avlägsnande av pluggen.
7

byta olja. Använd en olja tillsats om din bil har låg kompression eller om körsträcka är över 100.000 miles. Avlägsna bulten oljepluggen på botten av oljetråget under din bil. Tappa ur oljan. Byt oljefilter. Kontrollera din körsträcka.
8

Kontrollera syresensor, PCP ventilen, och annan utrustning för utsläppskontroll. Se den särskilda handboken för din bil eftersom specifikationerna för varje del varierar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102286.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.