Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tändningsmatris Specifikationer

Ignition timing kan vara ett knepigt för den genomsnittliga bilen entusiast på grund av dess komplexitet, men det är en av de viktigaste aspekterna av bil underhåll. Även om en komplicerad process, kan korrekt tändningen bidra till att upprätthålla bränsleekonomi, motor livslängd och makt. Timing tändningen normalt reserverad för proffs även om många hobbyister och aficionados bil tycker om att lära specifikationerna för motorns timing också. BTDC

"BTDC" är ett av de viktigaste villkoren rörande motorer och motor timing. Detta står för "före övre dödläget" och är ett riktmärke för alla motorer, med hänvisning till toppen av kompressionen stoke. Majoriteten av metoder tändning, däribland "statisk timing," börjar cirka 7 till 10 grader BTDC.
Static Timing Setup

Statisk timing börjar med rätt BTDC . Alla intag samt avgasventiler måste stängas. Rotorn spets vid denna punkt ska vara riktad mot fördelarlocket terminal, som är den första terminalen. Om den pekar på # 4 cylindrig, då tidpunkten är "180 grader ute," vilket betyder att din timing är felaktig eftersom du kommer att vara på utblåsningsslaget stället kompressionstakten. Nyckeln till tändningen är relationen mellan distributör punkter och kammen. En gnista utlöses som distributören öppnar upp, vilket skapar början av förbränningsprocessen. För att avfyra rätt cylinder, blir timing nyckeln.
Static Timing

När anpassningen är inrättat för komprimering stroke, distributören bult måste lossas för att tillåta rotation av distributören. Ett test ljus är ansluten till en spole terminal och distributören. Tändningen slås sedan på, vilket borde sätta ljuset på. Distributören ska roteras 25 grader moturs, vilket kommer att stänga av ljuset. Följ denna genom en långsam vridning åt höger tills ljuset tänds igen. Detta statiskt låtar motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102498.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.