Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Motorcykel kedja Repair Tools

När du äger en motorcykel, är det viktigt att hålla kedjan i toppskick. Detta innebär att hålla den ren och smörjas. Om du upptäcker att, trots dina bästa ansträngningar på korrekt underhåll, behöver din kedja bytas ut eller repareras, har du två alternativ: göra det själv, eller betala killarna i butiken för att göra det åt dig. Om du väljer att göra det själv, det finns speciella verktyg som kommer att göra ditt jobb lättare. Kedjebrytare

kedjor består av separata länkar med anknytning kedjetapparna. För att ta en kedja isär, måste en av tapparna som skall avlägsnas. Kedjan brytare liknar en liten C-clamp och har en gängad tapp som har en konkav yta. Du placerar skaftet direkt över stiftet tas bort med botten av kedjebrytare täcker den nedre delen av stiftet, sedan skruva ner spindeln på toppen av stiftet tills det trycks genom länken och kedjan separerades.

Chain Press

ny eller reparerad kedjorna måste anslutas med något som kallas en ögla, som är en länk med löstagbara plattor på varje sida. Varje platta har två hål att stiften (eller nitar) passar in för att säkra kedjan. Eftersom toleranserna är så nära och gör passformen väldigt tight, är en kedja press som används för att trycka de två plattorna. Som med kedjan brytaren, liknar kedjan trycka en C-clamp och är placerad runt ögla. Du dra sedan den gängade spindeln i kedjan press att stänga plattorna och tryck varje platta Ögla på stiften.
Chain Riveter

gång huvudlänken plattorna säkert har installerats, är det nödvändigt att blossa, eller spel, till nitarna i huvudlänken säkerställa plattorna inte lossna. För att göra detta använder du en kedja riveter, vilket är liknande i design och funktion till kedjan brytaren. Placera nitmaskin över ändarna av nitar och sedan dra ner till blossa dem.
Alternate Verktyg

För dem som inte vill spendera pengar på specialiserade verktyg för motorcykel kedja reparation, kan standardverktyg användas. Istället för att använda en kedja brytare för att separera en kedja, kan du använda en Dremel eller motsvarande kvarn. Slipa bort de två nit huvuden huvudlänken, och sedan bända bort plåten med en skruvmejsel. Istället för att använda en kedja press, är det möjligt att använda två plana stålplattor och grepp versa för att utföra samma uppgift även om mer vård krävs för att säkerställa att arbetet görs på rätt sätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102256.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.