Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter Tändspolar i en 1998 Camry

Toyota Camry använder en tändspole på varje tändstift, utan kablar eller distributör för att misslyckas eller underhålla. Spolarna sitta på ventilkåpan, strax ovanför tändstiftet och ansluta till kontakten med en boot på botten av spolenheten. Om du har en spole som misslyckas, kan du byta bara den dåliga spolen som spolarna inte påverkar varandra på något sätt. Replacement spolar för din Camry finns på alla Toyota-återförsäljare eller de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Camry och lokalisera den negativa batterikabeln På den negativa batteripolen. Ta bort batteriet kabeländen genom att lossa bulten med en skiftnyckel och sedan lyfta kabeländen i stolpen.
2

Leta tändspolarna på omslagen motorventil. Det finns sex spolar, en för varje cylinder. Koppla ur ledningsnätet från spolen. Släpp låsfliken drar sedan kontakten rakt ut ur spolen. Lägga kabeln åt sidan.
3

Lokalisera bulten på framkanten av spolen. Avlägsna bulten genom att vrida den moturs med en hylsa och spärrskaft. Spara bulten för när du installerar den nya spolen.
4

Lyft spolen rakt upp, vickar något att släppa boot undertill för att bryta sig loss från tändstiftet. Släng den gamla spolen.
5

Placera den nya spolen över tändstiftet och skjut in den i hålet i ventilkåpan, skjuta boot på pluggen som du går. Tryck den nedåt tills den sitter plant mot ventilkåpan.
6

Montera bulten genom spolen och trär in den i ventilkåpan. Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt. Dra inte åt det eller du kommer att spricka montering fliken.
7

Anslut kontakten kablaget till den nya spolen, skjuta in den tills låsfliken snäpper fast. Installera den negativa batterikabeln till den negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102392.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.