Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter bränslefilter på en '86 Ford Ranger

Bränslefiltret spelar en viktig roll i motorn startar processen. Det bränsle som kommer från bensintanken måste gå genom bränslefiltret innan den når motorn. I bränslefiltret separeras sedan något skräp och skräp som kan finnas i bränslet. När bränslet kommer ut ur den andra änden av filtret, det är ren och redo att gå in i motorn. Du kan byta ut bränslefiltret på en 1986 Ford Ranger i några minuter. Saker du behöver
platt skruvmejsel
liten hink
Socket Ratchet
ställa
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Skruva av tanklocket och ta bort den från bensintanken av Ranger.
2

Leta bränslefiltret under hytten på förarsidan, fäst skenan. Ta bränsleledningarna genom att ta en platt skruvmejsel och bända ändarna av bränsleledningarna utanför de vita plastclips som håller bränsleledningen till filtret. Dra bränsleledningen ur filtret hamnarna, och låt överskottet bränslet stöter på en liten hink.
3

Ta bort klämman som håller i bränslefiltret på plats, med en spärr och korrekt -storlek uttaget. Dra bränslefiltret ur hållaren.
4

Sätt det nya bränslefiltret i konsolen, och skruva tillbaka klammern över bränslefiltret att hålla den på plats, med hjälp av Ratchet och uttag. Den nya bränslefiltret kommer med de vita plastclips redan ansluten till portarna.
5

Tryck bränsleledningarna på plasten klipp på det nya bränslefiltret tills du hör raderna snäpper på plats. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningen för att se till att bränsleledningen är fäst på filtret porten.
6

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Vrid nyckeln på och av tre gånger för att prima bränslefiltret. Veva trucken och låt den gå i två minuter. Kontrollera bränslefiltret medan motorn är igång för att se till att det inte finns några läckor kommer från bränsleledningarna eller bränslefilter. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102340.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.