Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Subaru Timing Belt

Kuggremmen är en kritisk del av en bils motor. Kamremmen styr timingen av motorns ventiler. Kuggremmar behöver bytas vid rekommenderade intervall för att undvika misslyckande. Om en kamrem går sönder under användning, kommer det att orsaka stora skador på motorn. Var noga med att kontrollera att ditt märke och modell använder en kamrem. De flesta moderna Subarus använder en kamrem, men ett fåtal modeller använder timing kedjor eller kugghjul timing. Instruktionsboken ska ange när du vill byta ut remmen i det planerade underhållet avsnittet om bilen har en kamrem. Saker du behöver
Justerbar metriska hylsnyckel
Vevaxelremskiva skiftnyckel
Vevaxelns krans
Visa fler instruktioner
1

bort kylfläkten, luftkonditionering fläkt och tillbehör remkåpa. Ta generatorn och A /C drivremmar. Avlägsna luftkonditionering kompressor sträckare drivremmen.
2

Demontera bulten och låsa vevaxeln med en vevaxelremskiva skiftnyckel. Ta vevaxelns remskiva, vänster remkåpa, höger remkåpa och främre remskyddet. Om du har en manuell växellåda, avlägsna guiden kamremmen.
3

Vrid vevaxeln och rikta justeringsmarkeringarna på vevaxeln och vänster och höger kamaxeldrev med skårorna på remskyddet och cylinderblocket. Använd en vevaxel drevet att vrida vevaxeln.
4

Avlägsna spännrullen. När det är ute, kan du ta bort kamremmen och automatisk remspänning justeranordning.
5

montera delarna i omvänd ordning. Var noga med att anpassa alla inriktningsmärken på bandet med motsvarande märken på dreven. Om felaktigt installerad, kan interferens mellan kolvar och ventiler uppstå, vilket allvarligt kan skada motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102294.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.