Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter på en Ford Focus

Bränslet filterbyte processen är densamma för alla Ford Focus-modeller. I bränslefiltret separeras sedimenten från gasen innan gasen gör det till motorn. En gång att gasen lämnar gastank, går den in i bränslefiltret. Bränslefiltret fällor därefter de sediment inne i filtret. Från bränslefiltret, går gasen tillbaka in i bränsleledningen och sedan in i motorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
Fluid dropplådan
snabbkoppling verktyg
Visa fler instruktioner
1

Park fokus på ett jämn yta och stäng av motorn. Skruva av tanklocket från bensintanken på passagerarsidan för att lätta på trycket från bränslefiltret.
2

Jack den bakre delen av bilen upp och sätta pallbockar under ramen järnväg under bilen framför båda bakdäcken. Sänk bilen på domkraften. Se till att bilen sitter säkert och jämnt.
3

krypa under bakre delen av bilen och leta reda på bränslefiltret. Bränslefiltret på Ford Focus ligger i ramen skenan på fordonets bakre del direkt bakom bensintanken. Denna bränslefiltret kommer att kräva en bränsleledning snabbkoppling verktyg som kan köpas på de flesta några bildelar butiker.
4

Skjut vätskan fånga pan under bränslefiltret. Skjut sedan slutet av snabbkopplingen verktyget inuti bränsleledningen öppningen. Tryck verktyget inåt och dra försiktigt tillbaka på bränsleledningen samtidigt. Snabbkopplingen Verktyget låser bränsleledningen från bränslefiltret så att du kan dra bort det. Gör detta på båda bränsleledningarna på båda sidor om bränslefiltret.
5

Skjut gamla bränslefiltret ur den runda fästet. Skjut sedan det nya bränslefiltret insidan av fästet med flödet pilen på han nya filtret pekar bort från bensintanken. Flödet pilen på det nya bränslefiltret representerar flödet av bränslet genom bränslefiltret.
6

Skjut bränsleledningarna på tills de låses på plats. Dra försiktigt tillbaka på bränsleledningarna så att de är låsta på bränslefiltret. Dra spärren pan ut från under Ford Focus.
7

Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken. Slå sedan på tändningen och av tre olika tillfällen att prima bränslefiltret full av bränsle. Dra runt motorn.
8

Kontrollera bränslefiltret och bränsleledningar medan motorn är igång. Sedan stänga av motorn.
9

Jack upp bilen och ta bort domkraften. Sänk bilen till han marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102377.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.