Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tändningsinställning Verktyg

En viktig del av större optimeringar justerar tändningen. Den matchar bränning av tändstift till positionen av kolvarna i sina cylindrar. För att maximera motorns prestanda är det viktigt att antända bränsle-luftblandningen i rätt tid under kompressionscykeln. Om gnistan händer vid fel tidpunkt kan du förlora hästkrafter eller skada din motor. Mekanik använder specialiserade verktyg för att få ordning på detta, och så ska man. Timing Light med varvräknare

Att få en bra timing ljus är den första ordern av verksamhet, eftersom det talar om för dig när propparna skjuter. Du kan hitta dem i en av tre smaker: en enkel lampa som blinkar när motorn är igång, en dial-back ljus som visar din faktiska timingen på ljuset, eller en digital ljus som visar timing men har också kontroller knapp och ytterligare displayer gillar bor, spänning och RPM (varv per minut). Någon av dessa kommer att göra, men en digital ljus gör processen enklare och mer exakt. Eftersom du kommer att ställa in timing vid en angiven motorvarvtal, få en digital timing ljus som innehåller en varvräknare (visar RPM). Ett förskott timing ljus är den mest korrekta, eftersom du kan justera den för att visa noll vid ett givet varvtal. Addera digital multimeter

När du arbetar med det elektriska systemet, behöver du en noggrann multimeter att felsöka eventuella problem. All rimlig kvalitet multimetrar är ganska exakt och användarvänlig. Du kan använda dem för att kolla din batterispänning och plugg tråd motstånd och testa dina primära och sekundära spolarna, kontaktpunkter, strömstyrka, bo och en hel del mer. Det är också värt att få en autoranging mätare. Det gör avläsningarna ett kick, eftersom du bara har att välja AC eller DC och volt eller ohm och mätaren plockar intervallet för din ansökan. Din multimeter bör ha en manuell omställning, eftersom du får snabbare avläsningar om du vet vad du gör.
Vakuummeter

Motorer behöver en mycket luft, så ju mer vakuum som de skapar, desto mer effektivt de kör. Det vakuum som åstadkoms genom att en motors rörliga kolvar suger luft i cylindrarna. Denna luft kombineras med bränsle och förbränns vid förbränning. Sedan rätt timing ökar undertryck, kan du använda en vakuummätare för att bekräfta att din timing är rätt inställd. Få en stor-faced mätare som är lätt att läsa, och se till att den kommer med bra instruktioner.
Top Dead Center (TDC) Finder

När kolvarna når toppen av deras kompressionsslag, är deras läge vid övre dödpunkten (TDC) i cylindern. Eftersom det är där maximal kompression av bränsle-luftblandningen sker, det är referenspunkten du behöva justera din tändningen. När din pluggar eld Innan Top Dead Center (BTDC), är din timing avancerade. När de eld efter Top Dead Center (ATDC), är din timing efterbliven. Det är därför du behöver en TDC finder. När du sätter i en plugg hål, flyttar sin indikator flyta när du når TDC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102543.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.