Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera timingen på en 2001 Mitsubishi Eclipse

2001 års Mitsubishi Eclipse kom utrustad med en 2,4-liters, fyrcylindrig motor med en tändningen av 5 grader före övre dödläget. Tändinställningen på Eclipse kan störas av normal användning av sport Coupe. Du bör regelbundet kontrollera och justera tändningen som en del av bilens underhåll. Du kommer att behöva några verktyg och grundläggande mekaniska färdigheter för att justera tändningen. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område där du säkert kan arbeta på motorn. Stäng av bilens tillbehör inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

ur bilen och använd stoppklossar för att chocka de främre och bakre däck på fordonet. Ange bilen, ställa nödbromsen och satte transmissionen i "Drive". Långsamt upp motorn till en varm tomgång 750 rpm.
3

Avsluta din bil och och öppna huven. Slå på rusvarvtalet alternativet styrs av tomgångsregleringens server placerad vid motorn.
4

Bifoga ett stroboskop till bilens batteri med den röda klämman till pluspolen och den svarta klämman till den negativa polen. Placera klämman stroboskop på tändkabeln märkt "nr 1" på motorns topplock. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxel av motorn.
5

Observera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Ingen justering är nödvändig om tändningen redan läser 5 grader före övre dödläget. Om inte, gå vidare till nästa steg.
6

Leta distributören lock-down bolt på basen av distributören bostäder. Lossa-down bolt med en skiftnyckel och koppla loss slangen distributör vakuum.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn. Jorda förgasaren switch med startkablar genom att placera de röda klämmorna på switchen och de svarta klämmorna på marken. Du kan nu justera tändningen säkert.
8

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på trissan ställer upp med 5 grader före övre dödläget fliken på framsidan av motorn.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från motorn.
10

Vrid rusvarvtalet bort och stäng huven. Placera överföring i "Park" och ta bort stoppklossar från dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102672.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.