Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en batteriets pluskabel på en 1999 Saturn

Du kan behöva byta ut den positiva batterikabeln på din 1999 Saturn grund av korrosion eller andra skador på kabeln. Den positiva batterikabeln på alla årsmodeller av Saturn fordon fäster på samma sätt: från batteriet genom säkring rutan till startmotorn. Du kan byta ut den positiva batterikabeln själv på mindre än en timme. Saker du behöver
skruvnyckel
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
mattkniv
Maskeringstejp
buntband
Visa fler instruktioner

1

Koppla loss batterikablarna från batteriet med en skiftnyckel. Flytta kablarna ur vägen, var försiktig så att du inte rör några metalldelar med ändarna av kablarna.
2

Följ den positiva batterikabeln till elcentralen i motorrummet. Använd en skruvmejsel för att lossa kabeln från klämman som håller kabeln på plats. Addera 3

Leta starter under motorn och hitta den positiva batterikabeln som är kopplad till startmotorn.

4

Koppla den positiva batterikabeln från starter, med hjälp av en hylsnyckel för att lossa muttern som är fästa kabeln till startmotorn.
5

Dra pluskabeln från startapparaten. Följ kabeln och använda en mattkniv, skära av eventuella buntband som håller den på plats.
6

Ta den positiva batterikabeln från motorutrymmet och drapera den nya positiva batterikabeln från toppen av motorn till startmotorn så att du kan nå slutet som fäster på batteriet när du är klar.
7

Säkra nya positiva batterikabeln till startmotorn med en hylsnyckel.

8

Lay pluskabeln innanför säkringsboxen, dra ut eventuella slack i kabeln mellan startmotor och säkringsdosan. Fäst kabeln till klämman i rutan med en skruvmejsel.
9

Fäst änden av kabeln till den positiva inlägget på batteriet och fäst det med en skiftnyckel.

10

Sätt tillbaka negativa batterikabeln till batteriet med en skiftnyckel. Bind ner den positiva batterikabeln med buntband för att hålla den från att skadas av rörliga motordelar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102341.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.