Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar blandningen på en Carter AFB

The Carter AFB fyra-FAT förgasare har varit bland de mest populära val bland bil entusiaster i årtionden. Känd för sin krom, är AFB också känd för sina användarvänliga inställningspunkter. Bland de vanligaste justeringarna är förgasaren s luft /bränsleblandning. En blandning som innehåller för mycket luft kommer att orsaka att motorn tveka vid acceleration och potentiellt förstöra kolvarna. En blandning som innehåller för mycket bränsle minskar motorns effekt. Lyckligtvis förgasaren behöver inte demonteras för att justera blandningen. Saker du behöver
Slothead skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn på och låt den värmas upp.
2

Lokalisera de två stora slothead skruvarna i botten på framsidan av förgasaren. Dessa är luft /bränsleblandning skruvar.
3

Vrid ett luft /bränsleblandning skruv i en medurs med en slothead skruvmejsel med motorn på tomgång tills motorn fortare. Om motorn istället saktar ner, vrid skruven i en moturs tills motorn fortare.
4

Vänd andra luft /bränsleblandning skruv i en medurs med en slothead skruvmejsel tills motorn igen snabbar upp. Om motorn istället saktar ner, vrid skruven i en moturs tills motorn fortare.
5

Ställ gasreglaget tomgångsskruven till önskad tomgång. Eftersom justera luft /bränsleblandningen till sin rätta inställningen gör att motorns varvtal för att öka den hastighet med vilken motorn går på tomgång kan ha sänkas. Gasreglaget tomgångsskruven är en slothead skruv placerad på förarsidan av förgasaren. Vrid skruven i moturs riktning för att bromsa motorns tomgångsvarvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102413.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.