Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man ändrar tändkablarna i en 2003 Dakota

Under 2003 kom Dodge Dakota pickup med en 2.5L, 3.9L, 5.2L och 5,9-liters alternativ. Tändsystemet på alla fyra motorer använder en mekanisk distributör att skicka gnista från spolen till tändstiftet. Om tändstift kablar har skador på dem eller är mycket gamla, kan de förlora sin effektivitet, vilket gör att motorn går ojämnt eller starta hårt. Medan de fyra motorerna har vissa skillnader, ändra tändkablarna är identisk för dem alla. Saker du behöver
Wrench in
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriets minuspol, med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort bulten. Lyft kabeln från terminalen och ställ den åt sidan, vilket gör att den är isolerad från batteriet.
2

Välj ett tändstift tråd att börja med. Det spelar ingen roll var du börjar, så länge du bara ta bort en tråd i taget. Ta tag i tändstift tråd boot på motorn änden av tråden och dra tråden från tändstiftet. Dra inte i kabeln eller du kommer att dra kabeln isär.
3

Spåra tråden tillbaka till distributören, ta bort tråden från alla vävstolar eller innehavare längs vägen. Dra boot bort fördelarlocket och ta bort kabeln från motorrummet.
4

Lägg ut nya tändstift tråd satt på en bänk eller bord. Matcha tråden du bort till tråden i den uppsättning som är lika långa. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i stövlar och installera kabeln på tändstiftet och fördelarlocket.
5

Skjut boot på tråden på pluggen eller på fördelarlocket tills tråden snäpper på plats. Flytta till nästa tråd och upprepa processen. Fortsätt runt motorn tills du har ändrat alla tändstift kablar.
6

Installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen dra åt bulten med en skiftnyckel.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102421.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.