Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1995 Hyundai

Den 1995 Hyundai Elantra innehåller en 1,8-liters fyrcylindrig motor. Tändinställningen för motorn är 5 grader och bör korrigeras om kastas bort. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa i förbränningsmotorn. Det kan ändras genom vardaglig körning, men du kan ställa in den på rätt sätt med några verktyg och mekaniska färdigheter. Justera tändningen för din Elantra bör vara en del av den löpande underhåll av ditt fordon. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i en nivå plats med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn på ett säkert sätt. Stäng av alla tillbehör och utrustning i bilen, inklusive luftkonditionering och värmare, radio och belysning.
2

Avsluta din Elantra och kilar plats under hjulen. Ange din bil, starta motorn, ställ in nödbromsen, och lägg i friläge. Sakta ta bilen till en varm tomgång 750 rpm genom att trycka på gasen.
3

Avsluta bilen och öppna huven för att arbeta på motorn, vilket gör att motorns varvtal att gå tillbaka till noll. Engagera rusvarvtalet option på tomgång styrventil placerad av motorn för att hålla motorn varm.
4

Anslut ett stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och då den svarta klämman på den negativa polen. Fäst klämmorna stroboskop på nej. 1 tändkabeln och glans den verkliga tidsplanen ljus på den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Kontrollera där tidpunkten markeringen på remskivan minskningar i förhållande till den grad fliken på framsidan av motorn. Du kan upphöra med all verksamhet och ta bilen tillbaka till sitt normala tillstånd, om tändningen är redan vid 5 grader.
6

Använd en skiftnyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av fördelningshuset. Koppla loss slangen distributören vakuum och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch. Du kan nu justera tändningen säkert.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan linje med graden fliken på framsidan av motorn för att skapa en antändning tid av 5 grader.
8

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel igen för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Stäng tomgångsregleringens off.
9

bort komponenterna stroboskop från motorn, stäng huven, och satte sändningen i parken. Ta bort stoppklossar från dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102671.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.