Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Ford 302 Timing

I 302 var en av Fords mest populära motorerna, och de producerades från 1968 till 2001. Trots att 302 användes i en mängd olika Ford fordon, är det vanligen förknippas med Mustang. Som med andra motorer, är 302 s tändinställningen avgörande för motorns prestanda. Kontroll av tajming kräver ett stroboskop, och vrida fördelaren justerar tidsanpassningen. Till skillnad från de flesta andra motorer, dock är det 302 distributör placerad på framsidan av motorn, vilket gör det enkelt att kontrollera och justera timingen. Saker du behöver
vit färg eller krita
Timing ljus
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Volkswagen och markera tidpunkten numret på den harmoniska Balansblock med antingen snabbtorkande vit färg eller med krita. Den harmoniska balansen är en cirkulär metallskiva på botten av den främre delen av motorn. Längs ett parti av den yttre kanten av balanseraren finns flera nummer. Det kan vara nödvändigt att stänga av motorn för att snurra balancer om samtliga siffror är inte i sikte. Vrid skruven i centrum av balanseraren i medurs riktning med en nyckel för att vrida balanseringsanordningen. Använd färg eller krita för att teckna ett märke över antalet 6.
2

Mark spetsen av metall timing pekaren, strax ovanför harmonisk balansaxel, med färg eller krita.

Billiga 3

Fäst röda krokodilklämman av ett stroboskop till batteriets pluspol.
4

Fäst stroboskop svarta alligator klipp till den negativa batterikabeln.

5

Fäst stroboskop tredje tråd på tändkabeln närmast framsidan av motorn, på passagerarsidan av motorblocket.
6

Lossa den inre fästskruven under distributören, med hjälp av en skiftnyckel.
7

Vrid motorn på och sikta tidpunkten ljus i harmoniska balansblock. Dra ljusets trigger och observera utlöses av ljus. Ljuset kommer att spegla bort färgen eller kalkfläckar. Märket på balansaxel och märket på pekaren ska visas som ett varumärke, vilket innebär att de måste anpassa när stroboskop utlöses. Om markeringarna inte rada upp, vrid distributören att flytta markeringarna tills de ansluter, sedan stänga av motorn.
8

Dra distributörens låsbulten, sedan lossa tidpunkten ljusets tre kablarna från motor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102339.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.