Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tune up specifikationer för 1957 Chevy

Få amerikanska bilar är så ikonisk som Chevrolet 1957. Den '57 Chevy var utrustad med en sex-cylindrig 235-kubik-tums motor som standardutrustning. Två åtta-cylindriga motorer var tillval: 265 och 283. Eftersom de åtta-cylindriga motorer presenterade samma utformning, deras tune-up specifikationer är identiska. Bortsett från tändstiftet och Tändspalten punkt har den sexcylindriga motorn egna tune-up specifikationer. Spark Plugs

Gapet tändstift för den sexcylindriga motorn och för både åtta-cylindriga motorer är 0.035 inches.
Distributör

Poängen gapet är densamma för alla tre motorerna. Om nya punkter är installerade, är poängen gapet 0.019 inches. Om använt punkter justeras, är poängen gapet 0.016 inches. Den kamvinkel för sexcylindriga motorn är mellan 28 och 35 grader, och mellan 26 och 33 grader på de åtta-cylindriga motorer.
Tändföljd
< p> Den tändföljd för sexcylindriga motorn är 1-5-3-6-2-4. Den tändföljd för både åtta-cylindriga motorer är 1-8-4-3-6-5-7-2.
Tändningsinställning

tändningen på den sexcylindriga är på bollen på svänghjulet, medan tidpunkten på åtta-cylindriga motorer är 4 grader före övre dödläget som noterats av markeringen på svängningsdämparen.
ventilspel

Vrid rocker skruvarm justering nedåt tills all lash tas bort, vrid skruven i medurs 1 1/2 varv på sex-cylindrig motor och en tur på antingen åtta-cylindriga motorer. Denna process gäller både intag och avgasventilerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102588.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.