Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Bil Timing

Äldre modell bilar är inte datorstyrd vilket innebär att du måste ställa in bilens timing periodvis. Jobbet är inte en svår att göra. Gör det själv kommer att spara tid och pengar att ta in den i butiken. Tidpunkten för elektriska gnistor är avgörande för en motor att köra effektivt. En anordning kallar en distributör kontrollerar att timing. Innan du ställer bilens timing bör du se till att tändstiften är rena och luckorna är rätt inställda. Rotorn inuti fördelarlocket bör kontrolleras för att säkerställa att gapet är korrekt inställd. Om du inte gör detta först kan resultera i att du inte kan ställa in tiden ordentligt. Saker du behöver
Timing ljus Skruvmejsel
Tänger
Pappershanddukar
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att motorn stängs av och öppna huven. Leta inställningsmärkena (små dungar i metall) på svänghjulet ansluten till fläkten. Det kommer även att finnas flera märken på framsidan av motorn genom svänghjulet. De kommer att ha siffror bredvid dem märkning grader från övre dödläget. Rengör området med en stålborste för att visa markeringarna bättre.
2

bort numret 1 tändkabeln från tändstiftet. Sätt ledningen timing induktion från timing ljus i änden av tändstiftet kabeln. Anslut kabeln tillbaka till nummer 1 tändstiftet genom att montera fjädern slutet av timing induktion ledning över tändstiftet. Addera 3

Anslut batterikontakterna för stroboskop till bilbatteriet . Sätt enheten timing ljus på stänkskärm eller på toppen av motorn. Kontrollera att kablarna är ur vägen av fläktbladen så att de inte får klippa när du startar motorn.
4

Koppla ur vakuumslangen förväg luft och anslut änden med några pappershanddukar . Lossa de två lås fast skruvarna på fördelarlocket. En på varje sida av locket. Se till att du inte stänger locket.
5

reda på från tillverkaren vad taktmätning är för din bil. Det är oftast mellan tre och åtta grader före övre dödpunkten. Leta rätt märke du behöver hitta på motorhuset.
6

Starta bilen och slå på stroboskop. Rikta den mot markeringarna på kåpan och svänghjulet.
7

not där märket på fansen svänghjulet linjer upp med rätt märkning på motorn. Om varumärket visas innan rätt märke på motorn vrider fördelarlocket något till höger tills båda varumärkena radas upp med varje blinkning av stroboskop. Om tidpunkten märket efter den rätta märket på motorn vrider fördelarlocket till vänster lite.
8

När inställningsmärkena är uppradade rätt åt låsskruvarna på fördelarlocket. Stäng bilen utanför. Återanslut slangen vakuum förväg. Byt ut luftfiltret bostäder och anslut luftslangen.
9

Stäng av motorn. Ta terminalerna stroboskop från batteriet. Koppla loss timing induktion från nummer 1 tändstiftet och byt tändkabeln. Timing är inställd. Om tomgång är lite grovt kan du behöva justera syreblandningen på förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102606.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.