Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en bakre Oxygen Sensor på en Integra

Byta den bakre syresensorn i din Acura är lite mer komplicerat än vissa fordon. Men kan om du vet var du ska leta och hur man kommer åt sensorn och kablaget, att ersätta sensorn åstadkommas med lätthet rätt hemma. Syresensorerna spelar en viktig roll i hur bilen körs. Om givaren är defekt bilen kommer ofta köra rik, vilket innebär att luft och bränsle förhållandet att motorn är så beroende av har för mycket bränsle i den. Om O2-sensor inte fungerar, känner datorn inte att mixen är avstängd och kan inte justera för det, lämna bilen som kör grov eller tvekar vid acceleration. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Syresensor socket
Visa fler instruktioner
1

Skjut passagerarsätet framsätet alla vägen framåt i din Integra. Dra tillbaka mattan och hitta kontakten ledningsnät för nedströms O2-sensor. Lossa kontaktstycket genom att trycka ner låsspärren på sidan av kontakten och dra isär de två halvorna.
2

Placera en domkraft under bilen och höja den tillräckligt hög för att arbeta under. Placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja det då bort domkraften.
3

Leta skruvarna för avgasröret värmesköld direkt under passagerarsätet. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft. Det finns sju bultar som behöver komma ut. Släpp värmeskölden nedåt och ställ den åt sidan för nu.
4

Lokalisera syre sele sensorkablarna ovanför avgasröret och dra i tråden och genomföringen genom golvet styrelsen. Den kontakten kommer att glida rätt igenom golvet ombord efter genomföringen är ut ur hålet.
5

Ta O2 sensorn från avgasröret med en spärr och O2 sensor uttaget. Vrid sensorn moturs tills den är fri från röret, ta sedan bort den från bilen.
6

Installera den nya O2-sensor i avgasröret och vrid den medurs tills den fäster. Dra åt sensorn till 33 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Tryck in kontakten och kablaget från den nya sensorn i hålet i golvet ombord och skjut genomföringen på ledningsnätet i hål. Placera värmeskölden på avgasröret och montera de sju fästbultarna. Dra åt bultarna till 7,5 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Hissa upp bilen med en domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och flytta inuti passagerarutrymme.
9

Anslut ledningsnätet i kontakten på bilen, vilket gör att de två halvorna låses ihop. Skjut mattan ner över ledningarna och skjut passagerarsätet tillbaka till önskat läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102285.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.