Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så skruva upp Idle på en Weber Carb

Weber Företaget är en av världens mest kända förgasaren tillverkare. Weber förgasare har använts på en mängd olika fordon, från Lamborghinis och Ferraris till Volkswagens. En del av det som gör Weber förgasare så populära är deras enkel konstruktion, vilket gör trimma dem lättare än andra typer av förgasare. Den inställning av tomgång skruven är en av de viktigaste komponenterna, eftersom detta enda skruv avgör hur mycket bränsle som kommer in i motorn när den går på tomgång, att därvid bestämma tomgångsvarvtal. Lyckligtvis är skruven lätt att komma åt, vilket gör att justera tomgångsvarvtalet enkelt. Saker du behöver
Standard Review skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Demontera luftrenaren för att komma fram till förgasaren. Weber förgasare har en gängad tapp på toppen av förgasaren, över vilken luftrenaraggregat passar. Den luftrenaraggregat hålls sedan på plats med en enda vingmutter, som ligger vid mitten av ovansidan av aggregatet. Vrid vingmuttern bort av aggregatet, lyft sedan luftrenaren bort av förgasaren.
2

Leta tomgångsskruven hastighetsjustering på gasreglaget kopplingen. Gasreglaget länksystemet ligger på sidan av förgasaren, och kan identifieras genom att lokalisera den långa metallfjädern som hakar i länksystemet. Vid basen av kopplingen, på motsatta sidan av fjädern, är en enda försänkt skruv. Denna skruv bestämmer tomgången på förgasaren.
3

Vrid tomgångsskruven med en vanlig skruvmejsel i ett moturs precis tills spetsen av skruven inte längre kontakt med gasreglaget.
4

Vrid tomgångsskruven ett helt varv medsols med skruvmejseln för att nå baslinjen tomgång.
5

Starta motorn och låt den värmas. Om motorn inte startar, vrid tomgångsskruven ytterligare 1/2 varv i medurs, sedan försöker starta motorn igen. Upprepa processen tills motorn startar.
6

Vrid tomgångsskruven i medurs riktning i 1/2 varv steg med skruvmejseln tills motorn uppnår önskad hastighet. Efter att varje 1/2 varv, att minst 10 sekunder för att passera för motorn att anpassa sig till den nya tomgång innan du gör en andra justering.
7

Sänk luftfiltret över förgasaren s gängad tapp, dra sedan åt församlingens vingmuttern på stuteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102258.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.